МВнР изпраща виновния за транссексуалния скандал с правителствен самолет в Лондон за изборите

0
511
"Кралицата" отива в Лондон за изборите.

Активистът на ПП Кралицата ще е член на секционна комисия

Шефът на Национален фонд „Култура“ Сава Драгунчев се похвали, че отлита за Лондон и се снима на ВИП терминала на летище София пред правителствения Еърбъс. Проверка на Tribune.bg показа, че причина за неговото пътуване е участието му като член на секционна избирателна комисия във Великобритания. Така назначеният от ПП и конкретно от бившия министър на културата Атанас Атанасов ще участва в провеждането на изборите на Острова в секцията в Престън.

По груби сметки полетът до Лондон и обратно ще излезе на данъкоплатците около 100 000 лева. Членовете изпратени до Престън, четири дни преди изборите пък вероятно не само ще бъдат на разноски на държавата, но и ще бъдат обслужвани от посолството ни, което пак са разходи за държавата и Външно министерство.

Според наши източници поради липсата на подадени членове от страна на партиите, от външно министерство са взели решение да запълнят бройката с хора от администрацията. На какъв принцип обаче са избирани не е ясно, нито практика ли е членове на СИК в чужбина да бъдат возени с правителствения самолет вместо значително по-икономичните полети от гражданската авиация.

Няма предоставена официална информация колко на брой хора са извозени по този начин поради липса на членове на комисиите в съответните райони. Самолетът има над 100 места.

Името на Сава Драгунчев се прочу в последните дни с одобрението от страна на Фонд „Култура“, чиито шеф е той, да финансира с 93 хиляди лева трансшоу. По-рано Драгунчев коментира, че годината е 2023 и България е в Европа. „Има дадености, с които трябва да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнообразни творци“, заяви Драгунчев по повод изключително пошлото трансшоу и финансирането.

През последните дни пък стана ясно, че самите участници в трансшоуто, наричащи себе си „драг кралици“, са фенове на ПП и публично заявяват подкрепата си за партията назначила Драгунчев на поста.  Той е известен в гей-мрежите с прозвището „Кралицата“.