На тайна среща ППДБ, “Възраждане“, ИТН, БСП и хората на Доган договарят преврата срещу Рая Назарян

0
1177

„Евроатланитиците“ Киро и Асен Василев делят властта с русофилите от „Възраждане“ и Копейкин на скрита сбирка. Тя е под диктовката на Румен Радев

Превратът е в ход – в този момент тече тайна среща между ППДБ, Възраждане, БСП, ИТН и хората на Доган за отстраняването на Рая Назарян, съобщава Информационна агенция ПИК.

Тайна среща между представители на ППДБ, БСП, ИТН, „Възраждане“ и хората на Ахмед Доган се провежда в този час в НДК.

Заговорниците обсъждат как да реализират плана за преврат в държавата. Целта е да бъде отстранен председателят на парламента Рая Назарян, да бъде избран друг председател, който в последствие да стане служебен премиер.

Разговорите се водят в един от старите офиси на лидера на ИТН Слави Трифонов. Докато предаването му беше част от БТВ, офисите на шоумена се помещаваха в тази сградата.

Първи на срещата дойде депутатът от ППДБ Ивайло Мирчев. Съпредседателят на коалицията Кирил Петков дойде инкогнито – с невзрачна „Хонда“. Освен него в колата имаше още трима души.

Минути по-късно пеша пристигна близкият до Ахмед Доган независим депутат Рамадан Аталай.

По същото време със служебния „Фолксваген Пасат“ пристигна и Костадин Костадинов.

По-късно към групата се присъедини временният председател на БСП Атанас Зафиров, както и друг от депутатите на Доган – Джейхан Ибрямов.

На срещата ще има и представители на „Има такъв народ“.

Четирите парламентарни групи плюс независимите депутати от ДПС имат общо 137 народни представители, което е достатъчно за да бъде свалена Рая Назарян.

По-големият проблем пред заговорниците е дали ще стигнат до разбирателство кой да смени Назарян на председателския пост. Според запознати превратът се ръководи от Румен Радев и неговите хора. Ситуацията е абсурдна след като на една маса тайно преговарят „евроатлантиците“ Асен Василев и Кирил Петков и русофилите от „Възраждане“ начело с Костадин Костадинов-Копейкин, които уж са смъртни врагове.