Над 3 хиляди писма до Румен Радев: Защо се бави указът за отделянето на Обзор

0
155
Снимка: архив

Президентът да разпише указа и да спази пряката демокрация, на която той винаги е казвал, че много държи, казват хората  от Обзор

Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев. Всяко от тях съдържа въпроса защо се бави указът за отделянето на Обзор и още 6 села в самостоятелна община, за което се проведе референдум преди година, съобщава БТВ.

Датата на провеждането на референдума е 28 Февруари 2021 г., но след една година и един един месец указ на президента все още няма. Затова и хората са предприели тази инициатива.

Куриерите, които ще занесат писмата на президента, ще пискат и спешна среща с него и правните съветници за решаването на казуса.

„Молим президента и вярваме в него и в неговата справедливост. Да се спазват законите и конституцията на България. Това е желанието на всички хора от Обзор и селата“, обясни Христо Янев – кмет на Обзор.

Той беше категоричен, че това не е протест, а инициатива. „Ще помолим президента да разпише указа и да спази пряката демокрация, на която той винаги е казвал, че много държи. На прага сме на летния сезон, а всичко е с краката нагоре. Тепърва ще трябва да се отдават търговски площи и пак ще има репресия от община Несебър. Няма да се дадат търговски площи на много хора и това е“, казват хората от Обзор.

Очаква се и контрапротест в съседното село Баня.