Николай Нанков: ДНСК се използва като бухалка от политически реваншисти

0
40
Александър Ненков и Николай Нанков

Служебният регионален министър Иван Шишков се меси в работата на независимата ДНСК и стои зад издаден документ с невярно съдържание, твърди депутатът

Служебният регионален министър Иван Шишков се меси в работата на независимата ДНСК и стои зад издаден документ с невярно съдържание. Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

Той обяви планирания утре протест на жителите на Пролеша заради винетките за справедлив.

„Видяхте писмото на жителите и техния адвокат, което е издадено от ДНСК на 6 януари 2022. Това е документ с невярно съдържание“, категоричен е бившият регионален министър.

Той разказа, че след вдигане на шум от страна на партията му и искане на документите, на 12 януари от ДНСК излизат с верните документи – под които е и неговият подпис.

„За какво говорим? ДНСК се използва като бухалка от едни политически реваншисти за компрометиране на всичко, изградено от предходните управления. Държавна институция издава документ с невярно съдържание с цел набеждаване, а само няколко дни след това си противоречи. Не знам как да го нарека освен груба политическа намеса в независим орган“, каза Нанков.

„Дават ли си сметка Шишков и компания какви щети са нанесли с това писмо с невярно съдържание на държавата и държавния интерес само и единствено с цел да компрометират някого политически? Аз съм убеден, че те не са толкова некадърни, а това е направено с политически натиск“, смята депутатът.