Николай Нанков: Служебният регионален министър Шишков умишлено заблуждава гражданите като показва компрометирани проби на пътната настилка, а крие коректните

0
219
Николай Нанков

Няма да е лесно, но скоро ще бъде сложен край на поредицата “Приказки под Шишковия храст“!

Николай Нанков, фейсбук

Няма да е лесно, но скоро ще бъде сложен край на поредицата “Приказки под Шишковия храст“!

Служебният регионален министър арх. Иван #Шишков умишлено заблуждава гражданите като показва компрометирани проби на пътната настилка, а крие коректните. Давам пример – за адекватен и законосъобразен мониторинг за участъка от 16,5 км на Северната скоростна тангента, са нужни поне 25 основни и още толкова контролни проби. Не 4-5, както прави министърът. От които само едната е с нарушена цялост и във видимо неестествено състояние.

Повече вярвам на надзорната фирма на това трасе – най-голямата европейска компания в бранша, испанската SGS. Не допускам, че една от най-големите в света надзорни компании ще компрометира името си и близо вековната си история.

Очевидно #Шишков не е министър, а яростен участник в предизборната кампания. А големите проблеми по пътищата всъщност идват от неговото бездействие – вече близо две години няма никаква пътна поддръжка. Няма и какъвто и да било контрол на тежкотоварния трафик – тировете масово пътуват претоварени и компрометират настилките. Всеки шофьор знае, че проблемни са активните (средните) ленти в определени участъци, не цялото пътно платно.

Но не искам да адвокатствам на никого, включително и на президента – защото някои от пътищата, за които говори #Шишков, са от времето, когато сегашният главен секретар на президента Цвета Тимева е оглавявала ресорна дирекция в АПИ и е отговаряла за обектите.

Сега сме на старта на поредната предизборна кампания. Първото място на #ГЕРБ-СДС е важно за българската държава и за българите, защото след две години на лабораторни експерименти с неясни участници, видяхме какви са резултатите – висока инфлация, празни хладилници, убийствени цени на всичко. Стабилността, предвидимостта, растежа, сигурността могат да бъдат върнати само с това #ГЕРБ-СДС да сме първа политическа сила на 2 април. Убеден съм, че ще успеем да съставим стабилно правителство.