Нинова: Коя съм? Ще видите коя съм на 11 септември! (аудиозапис)

0
193
Снимка: архив

„Дала съм на Георги Свиленски и Иван Ченчев пълно пълномощно от мое име да взимат регистрация“, твърди тя

Корнелия Нинова заплашва членове на партията с регистрацията на листите. Това става ясно от аудиозапис, пише Faktor.bg. В него Нинова коментира проблема с регистрацията на БСП за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври и споровете около нейния статут в БСП.

Така ли, ми като е (питането – б.р.) коя съм, ще видите коя съм. На 11-и (септември) аз ще регистрирам партията и аз ще регистрирам листата“, казва Нинова.

Припомняме, по-рано днес тя предупреди, че БСП може да не успее да участва в изборите, тъй като избраното временно ръководство е юридически нелегитимно.

В записа тя казва, че е упълномощила Свиленски и Ченчев да направят регистрацията за вота:

Даже вчера съм дала на Георги Свиленски и Иван Ченчев пълно пълномощно от мое име да взимат регистрация, да правят регистрация, да правят листи. Аз не искам да се меся в тоя процес.

Аз ще се дръпна, ето дала съм пълномощно на Георги и на Иван Ченчев. Те двамата могат да регистрират всичко. Заверила съм го нотариално. И те поемат тая отговорност.”

Критиците ѝ възразяват, че двамата уполномощени не са членове на Изпълнителното бюро на БСП и че Нинова няма право така да се разпорежда с партията.

Има риск поради кратките срокове и нелегитимността на временното ръководство да не можем да се регистрираме за вота. Партията ми е по-скъпа от всичко останало, така че няма да допусна това да се случи.” – коментира Корнелия Нинова вчера.