Скандали във варненската БСП, не може да намери достоен социалист за кандидат-кмет

0
237
Кирил Добрев с часовник за 20 000 лева.

Кирил Добрев бурно освиркан на конференцията

Раздиращата се от жестоки скандали структура на БСП – Варна реши да преговаря с лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов за кандидат-кмет. Той е варненец и местен общински съветник, пише „Сега”.

Идеята е да бъде независими претендент, а социалистите да го подкрепят. Решението бе взето снощи на общинска конференция, която протече с бурни скандали, като доста номинирани си направиха отводи. Под въпрос е обаче дали пленумът на БСП през укиенда ще подкрепи кандидатурата. На събитието снощи са се чули силни гласове срещу Костадинов, включително и от зам.-председателя Кирил Добрев.

За лидера на „Възраждане” се застъпва изпадналият в немилост при Корнелия Нинова Борислав Гуцанов. Добрев обаче заявил, че самият Гуцанов трябвало да е кандидат, за да не бяга от отговорност, но той не искал. Към момента БСП няма свой партиен кандидат. На конференцията се чули предложения партията въобще да не издига свой кандидат.

Както винаги през последните  месеци делегатите са обсъждали и темата „Защо стигнахме дотук”. Дискусията преминала на изключително висок тон, Добрев е бил бурно освиркан, информира „Сега”.