Пеевски: Идеята за „Росенец” я изработихме с ГЕРБ, ДБ веднага се включиха, ПП умуваха

0
105
Делян Пеевски

Не може една частна компания да притежава врата на държавната граница, смята депутатът от ДПС

Инициативата за „Росенец“ я изработихме заедно с ГЕРБ, ДБ веднага се включиха, ПП умуваха, а днес с изненада научавам, че е тяхна инициатива. Това е много стара наша идея, държавата нищо не направи по времето на служебните кабинети по тази тема с отнемането на „Росенец“. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски по темата с идеята за отнемане на концесията на пристанище „Росенец“.

„Днес внасяме всички заедно проекта за „Росенец“, в момента го подписваме, за да се приключи безконтролният внос и износ, за нас с „Лукойл“ се финансира войната. Не може една частна компания да притежава врата на държавната граница. Ние се позоваваме на това, че това е една руска компания, и държавата трябва да има пълен контрол. Очакваме да подпишат колегите и за особен представител, за да се види какво се прави“, заяви още Пеевски.

Той коментира и темата с постройките на „Росенец“. „За тях има дела. Нека приключат и ще видим как ще се произнесе българският съд“, коментира народният представител.

„ДПС не е във властта. Това си е техен механизъм. Ние не участваме. Ще участваме в гласуванията, където се изисква мнозинство от 160 депутати, като за регулаторите и ВСС“, заяви той.