Подсъдим и близък на Нинова влезе в борда на „Напоителни системи“

0
295
Минчо Казанджиев и Корнелия Нинова.

Бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев отговаря пред Темида за прословутото атракционно влакче

zonanews.bg

Бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев стана член на Съвет на директорите на държавния хидромелиоративен фонд „Напоителни системи“. Това показва проверка в Търговския регистър. Близкият до председателката на БСП  и министър на икономиката Корнелия Нинова Казанджиев е вписан на 4 февруари т.г.

Минчо Казанджиев в Борда на Напоителни системи

Казанджиев към този момент е подсъдим по делото с прословутото атракционно влакче. През 2018 г. обвинението на Окръжна прокуратура-Ловеч приключи с обвинителен акт и изправи на подсъдимата скамейка три лица: бившия кмет на Ловеч, управителя на фирмата, спечелила обществена поръчка за доставка на атракционно влакче за общината и ръководителя на проекта, по който е доставено въпросното влакче.

Обвиненията към тримата са съответно за безстопанственост, документално престъпление и безстопанственост плюс документално престъпление, а делото се гледа от Специализирания наказателен съд. На 31 януари трябваше да се проведе поредното заседание по неговото дело на втора инстанция в Апелативният специализиран наказателен съд. Трагичният инцидент, в който на магистрала „Тракия“ е загинала председателката на състава Емилия Петкова, отложи делото на бившия кмет.

Твърдото намерение на четворната коалиция да закрие специализираните прокуратура и съд директно ще „играе“ в полза на такива като Казанджиев. Това е пак от серията „Промяната продължава“! Да, има промяна, но нима едно нещо от нея е за добро и в полза на българите!

С идването на правителството на „Продължаваме промяна“ и коалиционният му партньор БСП, много кадри на левицата, близки до Корнелия Нинова, се издигнаха в държавната йерархия и направиха рестарт на кариерите си. Минчо Казанджиев беше три пъти на второ място в листите на социалистите за област Ловеч в последните 3 парламентарни избора, но поради слабия резултат на партията в региона, той не успя да стане народен представител.