Предстои лидерска среща между ГЕРБ и ДПС, обяви Мустафа Карадайъ

0
131
Мустафа Карадайъ Снимка: тв

Трябва да има редовно правителство и партията да участва в него, допълни той

Хората искат редовно правителство. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в село Караманци, където е на посещение.

Лидерската среща предстои, но видяхме, че, друга лидерска среща се проведе без да произведе продукт. Кога и къде ще бъде лидерската среща – времето ще го покаже“, заяви пред журналисти председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ е убеден, че трябва да има редовно правителство – не просто да е подкрепено от ДПС, но и с участието на движението в него. „Това нещо го повтаряме вече две години“, поясни той.

Председателят на ДПС подчерта също така, че трябва да се преодолее политическата криза. „Това, което хората ни казаха преди изборите, а и след тях, е, че искат да има редовно правителство, независимо дали са гласували за ДПС или не са гласували за ДПС. Това е основната тема, защото хората се вълнуват от инфлацията, от високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи в тази ситуация. Те очакват час по-скоро решение на проблемите си“, заяви още Мустафа Карадайъ.

Според него България сериозно изостава от съюзниците и партньорите си в ЕС. Той даде пример с оперативните програми, плана за възстановяване, стратегическия план за земеделието и плановете за преход, които е трябвало да бъдат разписани още през 2020 г.

Той обаче не отговори, дали биха подкрепили правителство на малцинството на ГЕРБ-СДС, пише бТВ.