Приоритетите на доц. Румен Стоилов за София: Целенасочени инвестиции за развитие на масовия спорт в столицата

0
12
Румен Стоилов

Инвестиции и институционална подкрепа за подобряване на условията за ски спортове на Витоша

Здравейте, софиянци! Казвам се Румен Стоилов и съм кандидат за общински съветник в София от коалиция ГЕРБ-СДС. Животът ми е посветен на спорта. Чрез него се изградих като личност.

Спортът ми даде шанс да развивам талантите си, да се опазя от пороците в живота и да бъда полезен за хората, които обичам. Затова искам и сегашните деца, както и техните деца в бъдеще, да имат възможността да растат със спорта. За целта трябва да им създадем условията, които модерното общество изисква.

Приоритетите ми по отношение на спорта в Столична община са следните:

-Целенасочени инвестиции за развитие на масовия спорт в столицата.

-Изграждане на съоръжения за достъпен масов спорт във всички квартали на София, като например: площадки с уреди за уличен фитнес, баскетболни игрища, волейболни игрища, футболни игрища, тенис кортове, велосипедни трасета, съоръжения за скейтборд и кънки, съоръжения за водни спортове, ледени пързалки и т.н.

-Подобряване на достъпа до планините около София – Витоша, Плана, Люлин и Стара планина, и обновяване на пътеките за разходки, тичане и велосипедни спортове там.

-Инвестиции и институционална подкрепа за подобряване на условията за ски спортове на Витоша.

-Подпомагане на изграждането на модерни физкултурни салони във всички училища на територията на Столична община, които все още не разполагат с такива.

-Подпомагане на модернизирането на всички морално остарели физкултурни салони в училищата на територията на Столична община.

-Отваряне на спортните съоръжения на столичните училища за използването им от гражданите в извънучебно време.

-Изграждане на нов Национален футболен стадион, в партньорство с държавата и бизнеса.

-Изграждане на нова мултифункционална спортна зала със среден капацитет – между 3500 и 5000 седящи места, в партньорство с държавата и бизнеса.

-Обновяване на занемарените спортни бази на територията на София, като плувния комплекс „Червено знаме“, стадион „Септември“, къпалнята „Мария Луиза“, Колодрума в Борисовата градина, ски-съоръженията на Витоша, стадион „Раковски“, комплекс за бойни спортове „Дескрим“, стадион „Академик“ и др., в партньорство с държавата и бизнеса.

-Институционална подкрепа към столичните професионални футболни клубове за модернизиране на стадионите им.

-Институционална подкрепа за изграждане на писта за автомобилни спортове в околностите на София.

-Институционална подкрепа към всички спортни федерации за организиране на международни състезания и форуми в София.

-Създаване на програма за подпомагане на деца, за достъп до тренировки и квалифицирани треньори и специалисти във всички масови спортове.

РАБОТИМ ЗА СОФИЯ с бюлетина 76 и преференция 129.