Приоритетите на доц. Румен Стоилов за София: Подобряване на общия здравен статус на софиянци чрез насърчаване на масовия спорт и активния начин на живот 

0
9
Румен Стоилов

Инвестиции в общинските медицински центрове с акцент върху апаратурата за ранна диагностика и профилактика на заболяванията

Здравейте, софиянци! Аз съм Румен Стоилов и съм кандидат за общински съветник в Столична община от коалиция ГЕРБ-СДС. Опазването на здравето на хората е основна отговорност на всички институции. Столична община може да направи много най-вече за превенцията на своите граждани. Важно е хората да имат сигурни условия за живот, да поддържат себе си в добро функционално състояние и да отделят внимание на профилактичните прегледи, още преди да имат здравословни проблеми. Местната власт е с основна роля и по отношение на социалните грижи към хора в риск.

Приоритетите ми в областта на здравеопазването и социалните грижи са следните:

Подобряване на общия здравен статус на софиянци чрез насърчаване на масовия спорт и активния начин на живот за всички възрастови групи.

Целенасочени инвестиции в инфраструктурата, улесняваща достъпа до парковете, спортните съоръжения и най-вече до планините около София, с акцент до високата част на Витоша.

Инвестиции в умно проектирани велосипедни алеи и пешеходни маршрути, подкрепени с инициативи, които да стимулират хората да се придвижват в града пеша или с велосипеди.

Инвестиции в общинските медицински центрове с акцент върху апаратурата за ранна диагностика и профилактика на заболяванията.

Стимулиране на развитието на фермерски пазари и магазини на територията на Столична община, с цел съгражданите ни да получават по-екологично чиста българска храна.

Инвестиции в приюти за бездомни хора и социални кухни. Всеки човек в София трябва да има достъп до сигурен подслон и топла храна.

Инвестиции в достъпа до минералните извори на София с акцент върху развитието на балнеолечението в столицата.

Целенасочени мерки за подобряване на качеството на въздуха в София – спиране на замърсяващите автомобили, контрол върху отоплението чрез изгаряне, ограничаване на замърсяването с прах от строежи и паркиране в зелените площи.

Изграждане на нови паркове, сред които „Въртопо“, „Кръстова вада Изток – Витоша ВЕЦ“ и т.н.

РАБОТИМ ЗА СОФИЯ с бюлетина 76 и преференция 129.