„Промяната“се отказа да издига отново Никола Минчев за шеф на парламента

0
119
Никола Минчев

Сетили се, че вкарват страната в конституционна криза

Продължаваме промяната“ няма да издига отново Никола Минчев за председател на парламента. Това обяви шефът на групата на ПП Андрей Гюров след заседание на ръководството на партията.

Дадохме шанс на всички групи да се обединим около най-достойния кандидат, издигнат от „Продължаваме промяната“ – Никола Минчев. На балотажа той събра повече гласове, но не стана председател. Тъй като се появи обвинение, че ние пречим да се избере председател, утре няма да издигнем свой кандидат, обясни Гюров.

Не смятаме, че можем да продължаваме по този начин и да вкарваме страната в конституционна криза, затова даваме крачка назад, обясни Асен Василев. Вярваме, че имаме най-добрия кандидат, но даваме крачка назад, допълни Кирил Петков.

От „Промяната“ бяха категорични, че ще гласуват против кандидата на ГЕРБ, но още нямат решение дали ще подкрепят някого от другите. Но се зарекоха, че няма да пречат в четвъртък сутрин с допълнително усложняване на парламентарната криза.

Ротационно председателство би било силно неефективно, каза Василев.

Той коментира, че е малоумно да свалиш правителството на ПП без никакъв план за справяне с кризата след това, а после да искаш да правиш кабинет със същите тези хора. Нямали решение за втория и третия мандат.