„Пуделът“ на „Промяната“ Рашков може да изпадне от парламента

0
508
Стефан Димитров, Рашков и Тенчо Тенев. Напълно непознати хора на една маса.

Екзекуторът“ с „българския чадър“ е „разжалван“ от водач на листа, ще бъде втори след Кирил Петков в Перник

Пуделът“ на „Промяната“ Бойко Рашков явно слиза постепенно от политическия небосклон на ПП-ДБ. Това стана ясно днес след като от коалицията обявиха водачите на листите за извънредния вот за НС на 9 юни.

На всички избори досега „Екзекуторът“ и бивш комунистически следовател водеше листата на ПП-ДБ в Перник, но сега става ясно, че е понижен и е сложен на второ място след Кирил Петков.

Това поставя под сериозно съмнение участието на Бойко Рашков в следващия парламент. На последните два вота през октомври 2022 и април 2023 година ПП-ДБ бяха разгромени от ГЕРБ в Перник. На първите ГЕРБ спечели с 35, 84% срещу 19,28% за ПП-ДБ и Рашков. 36, 40% за ГЕРБ срещу 20% за ПП-ДБ бе резултатът на 3 април 2023 година.

От Перник ПП-ДБ трудно успяват да вкарат дори и един депутат. При очакван спад в гласовете на Киро и компания на изборите на 9 юни, това може да се окаже фатално за Рашков. Дори и Кирил Петков да влезе от друго място, той е водач и в 23-и район в София, изобщо не е сигурно, че „Екзекутора“, обезсмъртил се с боя над журналист с „българския чадър“, ще успее да се добере до Народното събрание.

Още повече, че според неофициална информация скоро на Бойко Рашков ще му бъде поискан имунитета, заради повдигане на обвинение по аферата „Пуделгейт“.