Саботира ли изборите Цветозар Томов?

0
872
Цветозар Томов

Все още няма избрани членове на секционни комисии в чужбина, срокът изтича днес

Саботира ли изобрите говорителят на ЦИК Цветозар Томов от ДБ ? Този въпрос виси със страшна сила от няколко дни, защото благодарение на него има опасност вотът на българите в чужбина да бъде опорочен.

Томов се вихри постоянно в различни тв студия и заплашва, че ще има саботаж на вота от страна на членове на секционни, районни избирателни комисии, както и от хора от ЦИК. Това очевадно му пречи да си върши работата в комисията, за която отговаря пряко, а именно вотът на българите в чужбина. За който толкова много милеят от ДБ и партията на Чалгаря.

До момента Цветозар Томов не е подал за проверка предложените от партиите членове на секционни избирателни комисии в чужбина. Става дума за 800 секции зад граница или около 2000 души. Те трябва да бъдат проверени могат ли да бъдат членове на СИК според закона, твърдят запознати. Те се извършват от ДАНС и „Информационно обслужване“. Днес изтича крайният срок за утвърждаването им. До момента обаче Томов очевидно е саботирал работата на ЦИК, защото не е дал за проверка списъците с тези хора. Вероятно зает с интервюта и присъствие в плевенското село Ясен, където се оказа вчера на частичните избори.