Сашо Дончев е налял половин милион лева в кампанията на ПП-ДБ

0
143
Според данните на Сметната палата.

Дончев е един от посредниците в газа, които бяха върнати от „Продължаваме промяната“ по време на управлението им

Милиони левове пръснаха от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за предизборна кампания. Въпреки това особен резултат нямаше, тъй като коалицията загуби изборите от ГЕРБ с 2%, въпреки че преди това лидерите й се биеха в гърдите, че ще спечелят с разлика.

Основен въпрос, на който така и българските избиратели не получиха отговор по време на кампанията, беше откъде са тези милиони, вложени в реклама на коалицията.

Отговор на този въпрос до известна степен дават регистрите за публичните дарения към коалицията.

Бърза справка показва, че само бизнесменът и собственик на „Оверагаз Инк“ Сашо Дончев налял половин милион лева за кампанията на коалицията, съобщава Агенция ПИК.

Дончев е един от посредниците в газа, които бяха върнати от „Продължаваме промяната“ по време на управлението им. Припомняме, че след като отказаха да плащат на „Газпром“ в рубли, правителството на Петков и Василев започна да купува отново руски газ, но през посредници, един от които е и Сашо Дончев.
Сега бизнесменът „връща услугата“, като превежда, и това по официални данни!, половин милион за кампанията на ПП-ДБ.

Така след като прокуратурата и службите удариха криптопирамидата „Нексо“, новата коалиция си намери други щедри спонсори, които да финансират кампаниите им.