Шефът на столичния общински съвет: Правителството на „промяната“ нанесе на София щети за над 1,2 милиарда лева

0
87
Георги Георгиев Снимка: фейсбук

Категоричната ми позиция е, че политическият реваншизъм никога не работи за доброто на гражданите, написа Георги Георгиев

„Правителството на „Продължаваме Промяната“ нанесе на София щети за над 1,2 милиарда лева – само защото сме от различни партии. Но всъщност наказаха софиянци и аз не разбирам подобно безотговорно поведение.“

Това написа в своя фейсбук профил председателят на СОС Георги Георгиев.

„По тяхно време не беше включено в Плана за възстановяване строителството на метрото до „Слатина“ и проектите за канализация на северните райони за общо над 600 милиона лева“, добави той.

Георги Георгиев подчерта, че по време на тежката криза за транспорта в цяла Европа, „Продължаваме промяната“ са отказали да си свършат работата и да подпомогнат обществения транспорт.

„Ние получихме от кабинета на „Продължаваме промяната“ опит за звучен шамар – отказ да си свършат работата и „безценни“ съвети – да вдигнем цената на билетчето и да орежем линиите“, написа още той.

„Категоричната ми позиция е, че политическият реваншизъм никога не работи за доброто на гражданите. И е крайно време политиците да го осъзнаят“, обясни Георгиев.

Той също подчерта, че в София дигиталната революция вече е факт.

„От началото на следващата година хартиеният билет отива в историята. Данните показват, че в края на октомври близо 6 млн. пътувания в градския транспорт за около година и два месеца са купени с дигитални билети. През новата 2023 ще има нови възможности за гражданите, както за плащане, така и за пътуване – билетите за прекачване 30+ и 60+“, уточни по темата Георги Георгиев.