Стефан Радев и екипът на ГЕРБ представиха приоритетите за икономическо развитие на Сливен

0
11
Екипът на Стефан Радев

Повишаване на инвеститорския интерес към региона и създаване на условия за по-високи доходи на населението са част от тях

Икономическо развитие на Община Сливен, повишаване на инвеститорския интерес към региона и създаване на условия за по-високи доходи на населението. Това са част от целите на Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, заложени в Програмата за управление в третия му мандат.

„Докато по време на предходния мандат основната ни задача беше спасяването на общината от финансов крах, в мандат 2019-2023 година поставихме началото на важни проекти в областта на икономическото развитие. Те са значими за бъдещето на региона и за тях трябва да се работи от днес“, заяви Стефан Радев при представянето на приоритетите в сектор „Икономическо развитие“.

По думите му са положени основите за стартирането на мащабни проекти, от които зависи икономическото развитие на Сливен в бъдеще и повишаване доходите на хората и стандарта на живот. „Когато говорим за привличане на инвестиции, на първо място винаги имаме предвид вече инвестиралите в икономиката ни предприятия. Подобрихме условията във вече съществуващите промишлени зони в града, като изградихме нови улици и ще продължаваме да го правим“, каза Стефан Радев и допълни, че Общината ще инвестира в инфраструктура на Индустриалния парк, така че на инвеститорите да бъдат предложени терени с всички комуникации – вода, канализация, ток, газ, улици, осветление. По този начин за реализирането на едно инвестиционно намерение ще бъдат спестени няколко години на инвеститорите. „Голямата ни цел е повече високоплатени работни места“, категоричен е Радев.

С разширяването на пътя Сливен – Ямбол, които са двата най-близки областни града в България, с още две ленти, ще се постигне по-комфортно, по-безопасно и почти наполовина по-бързо придвижване от единия до другия град. „Агенция “Пътна инфраструктура” е отговорна за това и вече са направени предпроектни проучвания  на проекти за трасето. Важно е да не спират общите действия на общините за реализирането на този проект“, заяви Кремена Темелкова, която е под номер 116 в листата с номер 7.

Финансистът Теодора Маринова (номер 111 в листата на ГЕРБ) допълни, че след като е осигурена възможност на всички села от Община Сливен да имат достъп до фондовете, финансиращи развитието на селските райони, предстои работа по проектите на Местните инициативни групи, в които са включени. „С общините Твърдица, Нова Загора, Котел и Върбица, Тунджа и Стралджа ще работим по стратегии за развитие на населените места“, каза Маринова.

„Ще продължим процедурите и ще финализираме изграждането на фотоволтаична централа за нуждите на община Сливен. Така ще освободим финансов ресурс от общинския бюджет от потреблението на електроенергия, който ще се насочи към изпълнение на проекти за решаване на проблемите на гражданите на общината“, отбеляза Веселина Куртева, която е част от екипа с номер 7 в бюлетината. По думите й и през третия си мандат Стефан Радев ще продължи с прозрачното и разумно управление на финансите на общината, като така ще се гарантира  финансовата стабилност. „Нашата визия включва повече гражданско участие в приоритизирането на инвестициите и ще въведем модел на предварителни обсъждания на капиталовата програма, така че да чуем гласа и предложенията на повече хора“, каза още Веселина Куртева, която е под номер 114 в листата на ГЕРБ.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Стефан Радев е категоричен, че Европа и светът се променят все по – динамично, а енергетиката и икономиката се трансформират, затова основна задача е Сливен да се възползва от възможностите и от сравнителните си предимства.

„Следващите четири години са важен етап от икономическия напредък на Сливен и нашата цел е възраждане на предприемаческия дух на града и достигане на ново ниво на икономическо развитие. Все по-важен става въпросът с привличане и активизиране на младите хора в тези процеси. Ще реализираме различни програми и проекти за квалификация, преквалификация и заетост“, каза още Стефан Радев.

Повече за приоритетите на кандидатите на ГЕРБ можете да откриете тук – https://gerb-sliven.org/files/upravlenska-programa-2023-2027.pdf

 

#РаботимЗаСливен