Васко Кръпката: София никога няма да избере човек, докоснал се до ДС

0
249
Васко Кръпката

Въпросът с Паметника на Съветската армия трябваше много отдавна да е приключил

Въпросът с Паметника на Съветската армия трябваше много отдавна да е приключил. Аз нямам никаква носталгия по комунизма, нацизма, Георги Димитров и Съветската армия. За мен този паметник е срам и трябва моментално да изчезне. Не съм съгласен и с музея на социалистическото изкуство. Ми дайте да си направим и един музей на нацисткото изкуство и на капиталистическото изкуство, или на империалистическото.

Народното събрание много отдавна е гласувало комунизмът да бъде отречени да бъде обявен за лош и диктаторски. Има много символи на комунизма, които трябва да бъдат премахнати, както са премахнати символите на нацизма. Това каза пред Euronews Bulgaria музикантът Васил Георгиев-Васко Кръпката.

„За „Синя София“ съм оптимист. Няма как всичко да е в ръцете на Държавна сигурност. На тях им пиша шестица – разтуриха всичко дето можаха, осъществиха демокрацията и кагебейската приватизация.

Сега искат и кмет на София – време е да мирясат, мисля, че София никога няма да избере човек, докоснал се до ДС по някакъв начин. 23-ият рок фестивал „Цвете за Гошо“, който ще се състои в Южния парк зад музея „Земята и хората“ се явява юбилеен, защото Георги Минчев щеше да навърши 80 година. С този фестивал не правим някакви гробищни церемонии, а напомняме за тези хора, които са живели и са правили музика. Един от стимулите вече от 23 г. да организирам този фестивал е неговите песни да достигнат до младите. Неговите последни песни няма къде да бъдат чути“, съобщи той.

Георги Минчев беше непоколебим бунтар, честен и достоен, който не може да сгази мравка, но когато стане въпрос за принципи се удряш в една стена. В днешното време той нямаше да може да се впише. Неговата енергия отиваше за това накъде върви България. В днешно време нямаше да намери покой.

По повод на войната в Украйна, Васко Кръпката, който изнесе концерт в Киев, цитира Зеленски и каза, че за съжаление много хора ще свикнат и ще претръпнат към това, което се случва там, а същевременно руската пропаганда не спира. Дори в момента от Кремъл влагат още милиарди за това, вместо да мислят за бедните си, техния си живот и да просперира тази нация. „Пропагандата е много силна и направи много поражения.“