„Възраждане“ гонят четирима съветници, защото гласували за шеф на СОС. Били „купени предатели“

0
66
Сградата на Столичната община и общинския съвет

Групата на партията остава само трима души

От днес нататък групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет (СОС), за съжаление, намалява. Имаме четирима човека, които са предатели и са купени. Те повече няма да бъдат в групата на „Възраждане“. Това са Венци Стойчев, Васил Драганов, Красимир Гълъбов и Севделина Петрова, които вече не са част от „Възраждане“. Това заяви председателят на групата на „Възраждане“ в СОС Деян Николов.

Николов се извини на избирателите на партията, че „са успели да ни вкарат „троянски коне“, – хора, които явно не са желали да защитават каузата „Възраждане“, а са преследвали някакви други интереси“. „Или са се поддали на натиск. Това не мога да кажа“, допълни той.

„В последните три месеца вървеше активна кампания по пазаруване на общински съветници от всички групи. Някои групи изцяло бяха купени, а други групи бяха пробити“, каза Николов, като уточни, че предложенията са били свързани с постове и пари.

По думите му „плащат тези, които сформираха новата сглобка в СОС“. „Не можем да кажем колко точно пари, но такива предложения валяха през цялото време“, обясни той и допълни, че не знае какви суми са се предлагали, но това могат да кажат „повечето общински съветници, които се продадоха“.

Според него е показателно как оттук нататък ще се управлява столицата – с „едно мнозинство, което си купи СОС“. „Валяха предложения отляво и отдясно, най-вече от тези, които сформираха мнозинството и които са в сглобка и на национално ниво. Случи се това, което ви казах преди три месеца, че ще се случи – в крайна сметка ще се разберат да направят сглобка и в София“, отбеляза Николов.

На въпрос чие е решението те да не са част от „Възраждане“, той отговори: „Те са изключени от „Възраждане“ заради това, че извършват предателство спрямо това, за което са ни изпратили нашите избиратели, и са приели най-вероятно офертите, които са били отправени към тях.“

Председателят на групата на „Възраждане“ в СОС обясни, че са им предлагали да се включат в едно управление, което, по думите му, щеше да бъде сглобка в София. „И да, щяхме да получим всичко, каквото поискаме – зам.-председателски позиции, пари, общински предприятия, власт и пр. Ние отказахме“, каза още Николов и уточни, че предложенията са били от „тези, които ще управляват София – едната част на сглобката – ПП-ДБ и „Спаси София“, и другата част на сглобката – ГЕРБ“.

В групата на „Възраждане“ в СОС остават само Деян Николов като председател, Емил Димитров и Ивайло Костадинов.