Зафиров призна за тайната среща за преврата с ППДБ, ИТН, „Възраждане“ и хората на Доган

0
288
Атанас Зафиров

Според него, ако е имало среща, то тя едва ли е била в контекста за сваляне на председателя на НС, а за формиране на мнозинство

Изпълняващият длъжността лидер на БСП Атанас Зафиров не потвърди и не отрече за тайна среща между ИТН, БСП, ПП-ДБ, ДПС-Доган и „Възраждане“. Според него, ако е имало среща, то тя едва ли е била в контекста за сваляне на председателя на НС, а за формиране на мнозинство. Към момента няма възможност за формиране на мнозинство в този парламент, изтъкна той пред БиТиВи.

Вчера в медиите се появи информация за тайна среща между ДПС без Пеевски, БСП, „Възраждане“, ИТН, ПП-ДБ. Заподозря се, че темата на разговорите е казаното през седмицата от Делян Пеевски, че има заговор за свалянето на председателя на парламента.

Зафиров отчете крехък диалог в НС, но имало много хора, които са против подхода на разговори между партиите.

Госпожа Нинова имаше цялото време на света да спаси партията, заяви той. Тя остави тежко наследство, по мнението му. Нинова правела опити да блокира партията. Въпросът за легитимността не стои на дневен ред, категоричен е Зафиров.

Според него БСП е тръгнала по пътя на партийното въздействие. В момента на дневен ред е спасяването на партията, подчерта Атанас Зафиров.

Според него се върви към предсрочни избори. Амбицията на БСП е да бъде алтернатива за левите хора в България.