Само в Breaking.bg: Светлозар Лазаров готви патриотично-консервативен проект с руски пари

Волен Сидеров сдава "Атака" и се кани да продължи кариерата си в европарламента

0
437
лазаров
Лазаров и Сидеров на партиен форум на Единна Русия в Москва.

Целта е привличане на избиратели от Слави Трифонов, БСП и разпадащия се Патриотичен фронт

Стефан Ташев

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, сега главен координатор на партия „Атака“ и дясна ръка на Волен Сидеров подготвя за есента нов политически проект.

Както Breaking.bg писа през март тази година Лазаров ще е баща на новия националистическо-русофилиски-консервативен проект подобен на партията на руския президент Владимир Путин-“Единна Русия“, само, че „Единна България“. Първоначално Лазаров ще оглави гражданско националистическо сдружение, което по-късно ще прерасне в партия, финансирана от Русия.

Затова бившият главен секретар на МВР от кабинета на Пламен Орешарски обикаля страната и организира срещи с всякакви националистически, антиевропейски и проруски организации, НПО-та и партии.

Първата цел на новото сдружение, което най-вероятно ще бъде създадено през есента, са предстоящите избори за европейски парламент през пролетта на 2019 година.

Идеята е, че партия „Атака“ с лидер Волен Сидеров вече е изчерпан проект и трябва да бъде създаден нов, с руска помощ. Според запознати с Москва вече са договорени над 20 млн. лв за създаването на формацията. Целта на новите „консерватори“ е да приберат електората освен на „Атака“, разпадащият се „Патриотичен фронт“, потенциалните избиратели на Слави Трифонов и крайната левица в БСП.

Очаква се лидерът на „Атака“ Волен Сидеров да поведе листата на партията за евроизборите и да продължи кариерата си там сред съмишлениците си от партиите на Льо Пен и италианските евроскептици.

Мястото му ще бъде заето от Лазаров.

През януари т.г. бившият главсек на МВР полуотрече-полупотвърди пред Нова телевизия, че се готви «консервативен проект». „Идва времето на консерватизма. Това е вълна, която върви в цяла Европа. Не е наш проблем, че на някои либерални стратези не им харесва”, коментира още Лазаров.

В момента аз съм национален координатор на партия „Атака”. Освен в страната, аз отговарям и за комуникацията с външни структури. Аз осъществявам контакти с граждански сдружения с оглед на това да съм по-близо до хората. Ние имаме лидер, който е първият консерватор на България. Той е един и се е доказал“, заяви още Лазаров.