Борисов: Децата и внуците на убийците на Буров напъват да влязат в европарламента като „троянски коне“ и ще говорят за апартаменти

Ние в село Банкя карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите, коментира той

0
308
борисов
Премиерът Борисов и шефът на Европарламента Антонио Таяни откриха бюст на Атанас Буров в сградата. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МС

Как живееше „червената буржоа“ след 9 септември 1944 г., попита премиерът

Искам да благодаря на всички присъстващи тук. В момента се намираме на гости в Европарламента, на гости сме на г-н Антонио Таяни, но вече има пространство наречено „Атанас Буров“. Първият български политик, който е удостоен с такава чест.

Това каза премиерът Бойко Борисов в сградата на европарламента в Брюскел по време на официалната церемония по откриването на бюст на Атанас Буров, съобщава Novini.bg.

„Атанас Буров е казал, че трябва да бъдем приятели с всички, включително и с СССР, но първи е прозрял, че бъдещето на България е свързано с Европа. За съжаление противопоставянето в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма днес. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне.

Не искам да си разваляме настроението, но искам да се знае какво означава да се живее в страх. Попитайте наследниците на Буров какво е страх, истински страх. Да не можеш да говориш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда.

А какво става сега? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат. Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава – на Позитано, на Оборище, в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите“, ядоса се Борисов.

„Стига. Не искам да развалям този хубав празник днес. Още веднъж искам да благодаря на всички тук“, завърши премиерът.