Борисов: Децата и внуците на убийците на Буров напъват да влязат в европарламента като „троянски коне“ и ще говорят за апартаменти

Ние в село Банкя карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите, коментира той

0
296
борисов
Премиерът Борисов и шефът на Европарламента Антонио Таяни откриха бюст на Атанас Буров в сградата. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МС

Как живееше „червената буржоа“ след 9 септември 1944 г., попита премиерът

Искам да благодаря на всички присъстващи тук. В момента се намираме на гости в Европарламента, на гости сме на г-н Антонио Таяни, но вече има пространство наречено „Атанас Буров“. Първият български политик, който е удостоен с такава чест.

Това каза премиерът Бойко Борисов в сградата на европарламента в Брюскел по време на официалната церемония по откриването на бюст на Атанас Буров, съобщава Novini.bg.

„Атанас Буров е казал, че трябва да бъдем приятели с всички, включително и с СССР, но първи е прозрял, че бъдещето на България е свързано с Европа. За съжаление противопоставянето в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма днес. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне.

Не искам да си разваляме настроението, но искам да се знае какво означава да се живее в страх. Попитайте наследниците на Буров какво е страх, истински страх. Да не можеш да говориш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда.

А какво става сега? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат. Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава – на Позитано, на Оборище, в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите“, ядоса се Борисов.

„Стига. Не искам да развалям този хубав празник днес. Още веднъж искам да благодаря на всички тук“, завърши премиерът.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here