Борисов от Брюксел: Не може Министерски съвет да управлява болница

Ще сменим решението за детска, нека стана университетска, заяви премиерът

0
98
премиерът
Бойко Борисов

Продължаваме да настояваме Русия да освободи пленените украински моряци, добави той

Не мога да ви кажа нищо по-различно от вчера за Брекзит. Пак показахме доброто си отношение към Великобритания. Сега е работа на британците и британския парламент да решават. Жан-Клод Юнкер каза, че ще представи резервния план на 19 декември. Не съм оптимист, но дано да бъде опроверган.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди началото на днешното заседание на Европейския съвет. „Коментирахме и темата за кризата между Украйна и Русия. Моето мнение е категорично – да се пуснат незабавно поне обикновените моряци. България е много засегната от тази ескалация на напрежението. Надявам се руските власти да се съобразят с нашия апел“, добави той.

„Всеки се опитва да се спаси поединично чрез едно общо „решение“. Ние сме на първа линия и понасяме най-много. Може да се окаже, че не само ще спираме мигрантите, но ще трябва да се грижим и за тях. За това съм толкова твърд в отношението си да не се разделят пакетите“, коментира Борисов темата за мигрантската криза.

„Не съм очаквал такава яростна съпротива за Правителствена болница. Не можах да разбера тези реакции. Ще настоявам пред парламента болница „Лозенец“ вече да не е само Правителствена, защото според мен Министерски съвет не може да управлява болница. Ще сменим нашето решение за детска болница и ще си остане университетска. Ще настоявам само тази болница да отиде към Министерството на задравеопазването и да се махне името правителствена, защото ме дразни“, заяви министър-председателят.

„Има комисии, които разглеждат офертите за нов изтребител. Аз не се меся по абсолютно никакъв начин. Искам само да има най-доброто за българската авиация, защото виждате как се усложнява обстановката. Ние нашето задължение сме го изпълнили и сме дали парите“, завърши Бойко Борисов.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here