Борисов: Държавата ще осинови Военновъздушното училище в Долна Митрополия

Той обеща и нови заводи в града

0
103
борисов
Борисов в Долна Митрополия. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МС

Октомври 2019 година магистрала „Хемус“ ще стигне до Плевен, обеща премиерът

Поехме ангажимент и го свършихме. Днес не сме дошли да ни благодарите за това. Напротив. Аз съм много впечатлен от вас и ще поема още ангажименти.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в град Долна Митрополия. Борисов говори пред курсантите и ръководството на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет и командването на Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски”. „Държавата ще осинови това училище, защото има голяма перспектива. Ще отпуснем 2 млрд. за нова техника, за битови условия, за обучение на пилоти. Възложил съм на ръководството да подготви за Плевен какви терени има, за да се построи едно ново общежитие там. Защото като ви гледам какви сте млади хора и сладури, нужно е да има и общежитие в Плевен. Ще има производство и развитие. Дали ще е на самолети, дали ще е на дронове, ще видим“, разкри министър-председателят.

Другото, което мога да ви обещая, е, че догодина, октомври месец АМ „Хемус“ ще стигне до Плевен. Колкото ще отнема на един военен от „Младост“ да стигне стигне с кола до Военна академия в София, толкова ще отнема от София да се стигне до тук. Едно време ми се смееха и не ми вярваха като строяхме  АМ ‘Тракия“ и АМ „Марица“, но сега не знам дали знаете, че всички кабели за Мерцедес се правят в Димитровград.

От другата страна на магистралата пък се правят фаровете и мигачите. Два супер завода бяха построени само в рамките на месец и това се дължи на факта, че има път и магистрала до Димитровград. Не можем да намерим квалифицирани работници в Димитровград и Хасково. Така ще стане и тук, като построим АМ „Хемус“. Има ли път, има и инвеститори. Умните ще има какво да правят. След няколко дни е Гергьовден и искам да ви пожелая да сте живи и здрави. Вашите родители да ви се радват, обяви той.