Борисов разговаря в Израел с директора на Американския еврейски комитет

Дейвид Харис подчерта, че комитетът има чудесно партньорство с България

0
67
борисов
Срещата Борисов-Харис в Тел Авив. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Ние се гордеем със спасяването на българските евреи, заяви премиерът

Премиерът Борисов разговаря в Тел Авив с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в световната история – нито един евреин от България не е изпратен в лагерите на смъртта. Ние се гордеем с този факт“.

Това заяви в Тел Авив министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. През 2018 г. се отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

Премиерът Борисов подчерта, че и днес България продължава да се бори срещу всякакви прояви на нетолерантност, ксенофобия и реч на омразата, включително в условията на интензивен миграционен натиск към страната.

Той изтъкна, че българското правителство следи внимателно проблемите, свързани с расизма, расовата дискриминация и нетърпимостта.

Борисов запозна Дейвид Харис с ангажиментите на страната като ротационен председател на Съвета на ЕС през първата половина на тази година и изтъкна, че ключовата дума за диалог, която е използвана, е мир. Двамата обсъдиха също двустранните отношения и приноса на България за стабилизация и устойчиво развитие на Балканите.

От своя страна Дейвид Харис подчерта, че комитетът има чудесно партньорство с България и лично с премиера Борисов.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here