Жертвите на терора в Барселона са 13 души (Видео)

Въоръжени мъже държат заложници в турски ресторант в града

0
72
атентат
Жертвите на терора са 13 души

Испанските власти съобщиха името на атентатора Дрис Оукабир

Поне 13 души са загинали в Барселона, след като екстремисти организираха нападение с микробус срещу пешеходци в центъра на града, предава Fox News , цитирана от Агенция „Фокус“.
Извършителите на нападението са се скрили в ресторант, където са обградени. 
Каталонската полиция написа в социалните мрежи, че „има смъртни жертви и ранени при сблъсъка“.
„Бе истински хаос, хората тичаха и крещяха. Имаше силен звук от сблъсък“, заяви очевидец за британски медии.
Американското консулство в Барселона извести по „Туитър“, че е „наясно с докладвания инцидент на Лас Рамблас“. От консулството предупредиха гражданите на САЩ да избягват зоната на инцидента и да следят за известия от полицията в социалните мрежи.

терор
Първа снимка на терориста

Испанските власти разпространиха снимка и името на един от сочените за терористи в Барселона, която потребителите в Туитър споделиха.  – Дрис Оукабир. По-рано властите дадоха описание на нападателя  – мъж, който висок около 1,70 метра и е облечен с бяла риза на райета.  Микробус се вряза в група хора недалеч от популярния за туристи площад Каталуня. Веднага след това беше съобщено за заложническа криза в турски ресторант в Барселона.

Според местни медии, двама въоръжени мъже държат заложници в заведението. Стана ясно още, че каталонската полиция е открила паспорт в микробуса, с който бе извършено нападение в Барселона, предава телевизионният канал France 24 . Паспортът, който е открит, е на испански гражданин с арабско фамилно име.