Сицилианската мафия се мести в Германия

Италианската полиция подозира, че мафиотите са купували оръжия от държави на Балканите

0
179
мафия
Киро се бори с мафията денонощно.

Миграцията им е заради икономическите проблеми в Италия

Кланове от Сицилианската мафия бягат на север в Германия в търсене на бизнес възможности в отговор на бедните икономически условия в Южна Европа, а също така заради действията на италианското правителство в борбата с организираната престъпност, пише „Гардиън“.

Вестникът се е сдобил с подробности за мащабна операция срещу наркотиците в югозападната част на Германия. От информацията става ясно, че кланове са мигрирали в някои от най-богатите рaйони в Германия заради финансови проблеми в Италия.

19 души са задържани за трафик на наркотици. Иззети са стоки и пари на стойност 4 милиона евро при акция в югозападния град Филинген-Швенинген на 21 юни. Операцията е проведена от германската криминална полиция и финансовата полиция в Палермо.

Бандата е действала предимно в Ротвайл и Щутгарт в провинция Баден-Вюртемберг, която граничи с Франция и Швeйцария. Това е провинцията с най-нисък праг на бедност в Германия.

Според италианските власти арестувани са мафиоти, които са свързани с трафик на тонове марихуана и кокаин от Албания в Германия. Те са принуждавали собственици на местни барове и магазини да слагат слот машини с цел пране на пари.

Италианската полиция подозира, че мафиотите са купували оръжия от държави на Балканите.

През 2016 г. екип от 300 разследващи е започнал да подслушва и да следи движението на мафиотите със скрити камери.

Разследващите обявиха, че трафикантите в Германия са работили за фамилията Мондино – сицилианска мафиотска банда в Палермо.

Вярва се, че Коза ностра също е започнала да разширява престъпните си дейности в Германия.

Според италианското вътрешно министерство 4000 мафиоти са арестувани в Сицилия от 1990 г.