Андрей Новаков: Да кажеш, че в България се обгазяват деца, За бога трябва да има някакви граници !

0
241
Андрей Новаков

ЕП не може да бъде ползван за партийни битки, добави евродепутатът

Уважаеми колеги, както и да свърши този дебат, името на страната ни ще бъде опетнено. Аз съм член на ЕП за 5 години, но съм българин завинаги. Искам да ви попитам – това ли обещахте на вашите избиратели преди една година? Кой спира хората да протестират?“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на днешните дебати за върховенството на закона в ЕП.

Никой не твърди, че управлението е безгрешно и е решило всички проблеми на Прехода, но да се изправиш в ЕП и да кажеш, че в България се обгазяват деца… За Бога, трябва да има някакви граници!“, възмути се той от българските си колеги, които инициираха дебата и направиха антибългарски изказвания в хода му.

Всички искаме независима съдебна система, подчерта Новаков.

Но за това са нужни общи усилия, в които вие не участвате. Няма да се получи чрез смяната на едно правителство с друго. ЕП не може да се ползва за партийни битки. Още по-лошо – за нечий стремеж да дойде на власт без да е избран. Всяка позиция, че редовно правителство трябва да си тръгне преди изборите, е признание, че не можете да ги спечелите. Правителствата идват и си отиват, но хората остават. И подобни дебати няма да Ви спечелят доверието им. Ще се оправим, когато спрем да изнасяме проблемите навън и започнем да ги решаваме сами. Подадена ни е ръката да работим с всеки един. България над всичко!“, завърши той.