След контакт с Радев в Талин: Полският президент Дуда е с положителна проба за коронавирус

0
3009
Публикацията на ВВС.

Той е тестван в петък

Полският президент Анджей Дуда е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи ВВС. Държавният глава е тестван в петък и пробата му е излязла положителна днес. Това потвърди официално говорителят му Блажей Спичалски. Въпреки че не е ясно кога г-н Дуда се е заразил с вируса, той е присъствал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, който по-късно е влязъл в карантина, съобщава ВВС.

Припомняме, че Радев заведе 33-членна делегация в Талин, въпреки, че миналия петък бе контактен с шефа на българските ВВС ген. Петров на празника на авиацията. След това президентът и висшите генерали се събраха на пищен купон в резиденция „Лозенец“ с над 300 гости.

Ген. Димитър Петров в момента в тежко състояние във ВМА, там вчера бе закаран и командира на авиобазата в Граф Игнатиево Николай Русев. Въпреки, че е бил информиран още в неделя за положителните проби Радев отиде в Естония, откъдето първо бе поставен под карантина, после изгонен от Талин. Затова обаче българите не научиха от нашите медии, а от естонския президент.

По-късно Радев нарече това активно мероприятие.