„Убитата българка“ на Санторини се оказа жив руски фотомодел

0
575
"Та нея" опровергава фалшивата новина за убита българка на Санторини.

Български сайт излъга за убийство на острова

Български сайт забърка премиерът Борисов с убийство, извършено на остров Санторини. Фалшивата новина, че жената снимала прословутото нощното шкафче на премиера, натъпкано с милиони евро, е открита мъртва на Санторини намери отзвук сред медиите в Гърция и Северна Македония, които тиражираха невярната новина, позовавайки се на българския сайт, съобщава кореспондентът на „Труд“ в Гърция Бойка Атанасова. „Новината“ бе публикувана и във авторитетния в. „Та неа“, собственост на гръцкия олигарх Евангелос Маринакис. Това предизвика недоволство сред гръцкото общество, пише Бойка Атанасова.

Днес „Та неа“ излезе с опровержение на фалшивата новина. Ето какво съобщава медията:

През последните няколко часа гръцката полиция, съдебните власти поставят под въпрос точността на информацията на българската медия, че млада жена на име Светлана Иванова е била намерена мъртва в Санторини на 20 юли с „счупен врат“.

Подобен инцидент не само се отрича от компетентните гръцки държавни служители, но се уточнява, че жената на снимките, която е посочена за жертва е руският модел Октавина Максимова, която се радва на изключително здраве!

Високопоставени служители на гръцката полиция, с които медията се е свързала заявяват, че „подобен инцидент, както е описан от българските медии в Санторини никога не е имало, а ако е съществувал, той би бил публично достъпен, както се прави във всички случаи“. Освен това, според същите източници, „няма информация за присъствието на острова на жената със споменатите данни от Пловдив“.

Медицинският експерт г-жа Ирини Лукуту също отрече да е имало подобен инцидент. Според разследване на „Труд“ на Санторини не е имало такова убийство не само на 20 юли, но от 2018 година на острова няма нито едно подобно престъпление.