27 американци разстреляни в църква в Тексас (Видео)

Мотивът за нападението не е разкрит

0
122
убийство
Нападателят стрелял първо пред храма, а после вътре.

Убиецът се оказа бивш вонен, уволнен от армията заради насилие над жена си

Мъж откри стрелба в неделя в църква в Съдърланд Спрингс, на около 50 км югоизточно от Сан Антонио в американския щат Тексас, предаде Франс прес. 26 души са загинали, сочат официални данни до момента, съобщени от губернатора на Тексас Грег Абът. Той предупреди, че броят на жертвите може да се увеличи. 

Смята се, че ранените са между 10 и 15 души, но броят им може да се промени, предаде АП, като се позова на свой източникПо-рано бе съобщено, че според различни източници броят на ранените е между 20 и 30 човека.

Няма данни за пострадали българи, съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Медиите в САЩ разпространиха видео с мъж, който преследва стрелеца, устроил истинска касапница в САЩ. На него се вижда как убиецът излиза от църквата в Съдърленд Спрингс бяга от църквата, качва се на колата си, а по него започва да стреля местен жител. 

„На кадрите се вижда как той излиза от църквата, местен жител хваща пушката си и започва да стреля по заподозрения. Той хвърля оръжието, а местният жител тръгва след него“, разяснява по време на пресконференция представителят на Тексас по местна безопасност Фриймен Мартин. По думите му полицаите са намерили стрелеца вече мъртъв в колата му. 

Нападателят от Тексас, идентифициран официално като Девин Кели, има присъда от военно съдилище заради упражняване на насилие срещу своята съпруга и дете, предава CNN, като се позовава на данни, съобщени от официален говорител на армията.

През 2012 г., той е изправен пред военен съд, като след края на процеса, вината му е доказана, заради което е осъден на 12 месеца затвор и разжалване до по-нисък военен чин. През 2014 г. е окончателно уволнен заради лошо поведение. Мотивът за извършеното от него нападение все още не е разкрит.