Написаха акт на туроператорската фирма, измамила българи в Канада

Потърпевши българи се оплакаха, че са платили 8600 лева на фирмата за екскурзия в Канада, но като пристигнали там се оказа, че хотелите не са им платени

0
82
туризъм
Министерство на туризма.

Проверка на Министерство на туризма показа, че „Уърлд Травел Мениджмънт“ е с изтекла застраховка

Министерство на туризма направи проверка на дейността на фирма „Уърлд Травел Мениджмънт“. Тя беше извършена по разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка с разпространена в публичното пространство информации за некоректна дейност на компанията във връзка с пътуване в Канада.

Справката сочи, че дружеството има регистрация за извършване на туроператорска и турагентска дейност от месец май 2015 г. Проверката в регистрите показа, че към момента то е с изтекла застраховка, като срокът на последната полица е бил 25 януари 2018 г. Фирмата не е представила договор за сключена застраховка, като според действащите регламенти на Закона за туризма това трябва да стане в срок от 2 седмици след подписването на договора и един месец преди да изтече срокът на предходната застраховка. Всички обстоятелства свързани с налична или не застраховка се отразяват и в Националния туристически регистър (НТР).

В момента тези задължения не са спазени, което е нарушение и на нормативната уредба. Туроператорът беше уведомен за направената проверка от експертите на министерството и констатирането на пропуска. Фирмата предостави копие от сключена застраховка от началото на годината.

Експерти от Министерство на туризма образуваха административно-наказателно производство, съставиха и връчиха Акт за установяване на административно нарушение на Управителя на „Уърлд Травел Мениджмънт“.

Тази сутрин по Нова телевизия потърпевши българи се оплакаха, че са платили 8600 лева на фирмата за екскурзия в Канада, но като пристигнали там се оказа, че хотелите не са им платени.