Нанков призова Шишков „да покаже един акт за незаконно строителство, за да му повярваме“

0
117
Николай Нанков

Магистрала „Хемус“ се е оскъпила два пъти, казва депутатът от ГЕРБ

Това не е пиар тактика и не политизираме темата. В последните месеци действията и бездействията на регионалното министерство /МРРБ/ поставят в ступор пътния бранш. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на строителството Николай Нанков в ефира на бТВ.

„Ние сме „за“ проверки. В досието на всеки обект се съдържат хиляди томове информация от лабораторни анализи“, каза още той.

Той обяви, че ще изискат документация, за да видят как се е строило: „ Текущият ремонт, възложен от кабинета „Петков“ и разплатени на 100% от Шишков – пътя за Предела, обходът на Ямбол, Тутракан-Разград. Основен ремонт – 7 км и малко под 200 км са построени за две години, при 1100 км на годишна база при ГЕРБ.“

„Проекти за „Хемус“ има навсякъде. Нашата молба – две акредитирани независими лаборатории да вземат проба. Той няма нито листчета, нито ядки да покаже“, допълни Нанков.

„Говорейки за незаконно строителство – едно са приказките на министър Иван Шишков, друго са фактите, с които трябва да боравим. Да покаже той един акт за незаконно строителство. Когато го предостави, тогава ще повярваме на Шишков“, каза още Нанков и заяви, че магистрала „Хемус“ се е оскъпила два пъти.

„Имаше обвинения, че прокуратурата не си върши работата – има в момента повдигнати обвинения. На второ място – всички средства, отпускани авансово, както и Шишков отпусна такива, са обезпечени от банкови застрахователни компании. Защо той не прекрати тези порочни договори? „Ама дадени са на прокуратурата“ – чакайте малко, това не отнема отговорността на един министър, ако те са порочни. На първия ден от прекратяването държавата ще си получи средствата от компаниите“, каза още той.

По думите му Шишков е платил неколкостотин милиона, отново по „Хемус“ и по Видин-Мездра, над дадените аванси и призова да се говори истината.