Николай Нанков ще съди „регулировчика на протести“ Антон Кутев за клевета

0
1848
оставка
Николай Нанков

Той не е никакъв говорител, а чист манипулатор, казва бившият зам.-министър на регионалното развитие

Бившият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков завежда дело за клевета срещу говорителя на служебния кабинет.

„Никакви необезпечени договори за ремонт на пътища не съм подписвал и с говорителя на правителството Антон Кутев ще се срещнем в съда за тази клевета. Не може от висотата на заеманата от него позиция да прави подобни внушения!“, написа Нанков във фейсбук.

Кутев не е никакъв говорител, а чист манипулатор, продължава бившият зам.-министър.

„Напоследък се изживява и като регулировчик на протести – преди дни прати недоволните лекари пред парламента. Днес праща недоволни строители пред дома ми и пред дома на лидера на ГЕРБ. Но каквото и да говорят Кутев и служебният министър Комитова, фактите са ясни и все по-видно става безсилието им. Единствената цел на служебното правителство на Румен Радев е злепоставяне на ГЕРБ. То нищо друго не работи. Дори е готово цял един бранш да стане косвена жертва на политическите им интриги. Пред нищо не се спират“, обяснява мотивите си Нанков.

Той е категоричен, че няма от какво да се притеснява.

„При управлението ни винаги сме успявали да осигурим допълнителни средства за АПИ заради извършени належащи дейности. Няма шофьор, който да не е доволен, че „вълните“ на „Тракия“ най-сетне са в миналото. В строителния бранш са заети стотици хиляди български граждани, той е от изключителна важност за икономиката и ние като управленци никога не сме го пренебрегвали“, категоричен е той.

Нанков припомня, че винаги са били осигурявани допълнителни целеви средства към АПИ с постановления на МС и с актуализация на бюджета. През 2020 г. на АПИ бяха отпуснати допълнително близо 1,5 млрд. лв., през 2019 – 984 милиона лева, през 2018 – 1,7 млрд. лв.

„В актуализацията на бюджета на служебния кабинет няма пари за пътища. Нещо повече – от осигурените от нас пари за „Хемус“ бяха взети близо половин милиард лева. И не е ясно защо поне те не отидоха за разплащане с бранша – нали се хвалят с много високи приходи в бюджета?! За какво са били похарчени тези милиони? А какво стана с оставените в сметката на МРРБ близо 81 милиона, които уж бяха за разплащане на извършени дейности по „Хемус“? Не намирам логика в действията на служебното правителство. Министърката хем не спира дейности, за които не намира средства. Хем не полага усилия да ги осигури. Нещо повече – с лека ръка се освобождава с близо половин милиард от сметката на МРРБ за „Хемус“. Това не са действия на министър, загрижен за ресора, който управлява. А негов палач“, завършва той.