Николай Нанков: Оттеглените от правителството промени в ЗУТ не са тема на ГЕРБ, те не засягат строителството на „Хемус“

0
76
Николай Нанков Снимка: Трибюн

Може би това е продължение на темата с външното министерство, коментира депутатът

„Промените в Закона за устройство на територията е тема на ПП-ДБ и МС. Касае ни до толкова, че е заложена като първа точка от управленската ни програма в част регионална политика. Ние не сме участвали в изготвянето на законопроекта обаче, той е изцяло в компетенциите на МС”. Това заяви Николай Нанков, депутат от ГЕРБ-СДС и бивш регионален министър в кулоарите на парламента.

По думите му формално документът е бил изчетен от заместник-председателя на НС Росица Кирова, но това не е тема на ГЕРБ

„Да се види кой е взел това решение, да се уточнят колегите. Може би това е продължение на темата с външно министерство.

ПП-ДБ искат министри, за да си заявяват личните позиции и партийните позиции, не тези на обществото. Нас не могат да ни накривят и да използват това свое действие днес, за да има някакви пазарлъци под масата”, смята Нанков.

Депутатът беше категоричен, че промените в ЗУТ не касаят „Хемус“.

„Няма тема за „Хемус“, виждате мотивите на законопроекта и сега може да се строи. Темата с АМ „Хемус“ беше заради индексацията на цените – за което предупреждавахме. Ще се строи по тези договори, но по-скъпо“, уточни Нанков.

Бившият регионален министър призова сегашния министър Андрей Цеков да даде отговор дали ще има последствие след оттеглянето на този законопроект, но коментира, че поправките в законопроекта няма да рефлектират върху строежа на АМ “Хемус”.