ГЕРБ: Оставка на управлението, то е пагубно за България. Докога ще се гаври с обществото

0
81
Десислава Атанасова

Нямате програма, дневен ред, мерки за справяне с кризите, посочи Десислава Атанасова

В декларация от името на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова поиска оставката на правителството, защото според опозицията то е пагубно за България, съобщи Dnes.bg.

„Не разбрахме каква е програмата ви, какъв е дневният ви ред, докога ще се гаврите с българското общество“, каза тя.

„Намираме се в последните два часа във втората сесия на 47-ото НС, сесия която премина под знака според вас на успехите на четворната коалиция. Щастливи, че коалицията ви е стабилна и управлява прекрасно, не само не гласувахте за разглеждането на важни точки в НС, ами си гласувахте и 10 дни ваканция.

Срамно упражнение, имайки предвид, че много от въпросите от дневния ред на обществото ще останат нерешени, за да си починете. Все още няма мерки за борба с кризите, с инфлацията, с цените, няма дори идеи в управляващото мнозинство“, обвини Атанасова.

„През тази сесия се занимавахте единствено с кадруване и партийно обладаване на цели сектори. В началото противоконституционно избрахте председател на КЕВР, вдигнахте цената на газа, нямате идея какво ще правите с цената на тока, нито за бизнес, нито за бита, а просто анализирахте, толкова много анализирахте, че накрая подписахте меморандум за 1 милиард долара с офшорка“, продължи с критиките Атанасова.

„Арестувахте лидера на опозицията, незаконен арест, който доведе до еуфория в началника на кабинета на премиера, по чието поръчение беше арестуван той. Обвинихте МГЕРБ за скока на цените на горивата, открихте антикоруционната търсачка google, но не застанахте на страната на Украйна, не избрахте управител на БНБ“, посочи Атанасова.