ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 хиляди лева заради лъжите му за „Хемус“

0
207
Бойко Рашков разпуска преди 20-ина години на купон на Васил Божков. Снимка: фейсбук

Партията е внесла в Софийския градски съд искова молба

ПП ГЕРБ внесе в Софийския градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“.

„Между 30 и 40% от парите – 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им“. Това заяви в началото на януари вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото „Хемус“.

„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения, без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!“, посочиха още тогава в писмена позиция ПП ГЕРБ.

„Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по – ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев“, посочват от ГЕРБ.