Туроператорите, водили екскурзията до Египет, се оказаха коректни

Имат застраховки "Отговорност на туроператора"

0
48
туризъм
Министерство на туризма отчете данните на НСИ.

Това показа проверка на Министерство на туризма по повод смърта на български турист

Министерството на туризма извърши обстойна проверка на туроператорите във връзка с проведена екскурзия до Египет. На връщане към България един от туристите почина.

Инспекцията констатира, че „АБАКС“ ЕООД е регистриран като туроператор и туристически агент в Националния туристически регистър (НТР) . Дружеството има валидна застраховка „Отговорност на туроператорa“ на стойност 1,4 млн. лв. с валидност 7 септември 2019 г.

Posoka. com е с регистрация в Националния туристически регистър като туроператор и туристически агент. Дружеството има валидна застраховка „Отговорност на туроператора“. Лимитът й е 75 хил. лв., а срокът на валидност е 2 юни 2019 г.

Според Закона за туризма наличието на валидна полица е условие всяка фирма да изпълнява и предоставя туроператорски услуги.

Проверката на Министерството на туризма показа, че в случая с пътуването на българската група в Египет, туристическа агенция Posoka.com не е организатор на туристическия пакет и няма касателство по отношение на провеждането на екскурзията или съпровождащите самолетни полети.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here