Туроператорите, водили екскурзията до Египет, се оказаха коректни

Имат застраховки "Отговорност на туроператора"

0
147
туризъм
Министерство на туризма.

Това показа проверка на Министерство на туризма по повод смърта на български турист

Министерството на туризма извърши обстойна проверка на туроператорите във връзка с проведена екскурзия до Египет. На връщане към България един от туристите почина.

Инспекцията констатира, че „АБАКС“ ЕООД е регистриран като туроператор и туристически агент в Националния туристически регистър (НТР) . Дружеството има валидна застраховка „Отговорност на туроператорa“ на стойност 1,4 млн. лв. с валидност 7 септември 2019 г.

Posoka. com е с регистрация в Националния туристически регистър като туроператор и туристически агент. Дружеството има валидна застраховка „Отговорност на туроператора“. Лимитът й е 75 хил. лв., а срокът на валидност е 2 юни 2019 г.

Според Закона за туризма наличието на валидна полица е условие всяка фирма да изпълнява и предоставя туроператорски услуги.

Проверката на Министерството на туризма показа, че в случая с пътуването на българската група в Египет, туристическа агенция Posoka.com не е организатор на туристическия пакет и няма касателство по отношение на провеждането на екскурзията или съпровождащите самолетни полети.