Борисов към командосите: Гответе се така, че да оставате живи!

0
206
Премиерът връчи бойното знаме на специалните сили на техния командир ген. Явор Матеев. Снимка: фейсбук

На вас разчитаме най-много, похвали специалните части премиерът

„Поздравявам ви по случай връчването на бойното и представително знаме на Съвместното командване на специалните сили. Това, което съм поел като ангажимент, 300 000 патрона вече имате, казармата се строи.

На 18 март, когато ви е празникът, ще бъдете в новата сграда. Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате живи, да сте здрави, да сте крепки. Войската, на която най-много разчитаме, са ето тези – това са тези, които вършат най-много работа. Пазете се живи и здрави и честит празник“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на гостуването си в гарнизон Пловдив.

На тържествената церемония присъстваха още председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов, вицепремиерът Красимир Каракачанов, председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов, народни представители, кметът на Пловдив Здравко Димитров и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Знамето бе осветено от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай, предаде „Фокус“. Премиерът допълни, че е имало много съпротива за това формирование, тъй като били нужни допълнителни средства за бронирани машини.