Борисов: Радев сега се чуди как да отмени изборите, като използва медиците /видео/

0
70
Снимка: фейсбук

Да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, коментира премиерът

Президентът Румен Радев търси начин да се отметне от анонсираната от него дата за парламентарния вот – 28 март, като използва медиците, заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново.

„На 28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако иска да ги отменя, то това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно. Такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е, че октомври светът ще започне да се възстановява“, реагира Борисов на чутото от първите консултации на президента с представители на здравната власт.

Премиерът направи коментара по време на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, стана ясно от видеоклип, публикуван на страницата му във фейсбук. С него са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинския протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим за тези до 12-и клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението“, заяви Борисов.

„В Китай започнаха да ваксинират срещу новия коронавирус, а при нашите съседи вече се появи новият щам на вируса. Това е голям проблем“, посочи той.