Гринго в държавата на чалгата

Никой не обърна вниманието на уволнения проф. Милан Миланов от "Пирогов"

0
266
чалга
Страната на чалгата

Натрапват ни фалшиви герои-мутри и мутреси

Стефан Ташев

Два дни телевизиите ни занимават с някой си Гринго, известен с това, че е гадже на някакъв „славей” на чалгата. Та този Гринго е арестуван от полицията, че е изнудвал бизнесмен от Айтос за 50 000 лв. Бяха излъчени даже архивни кадри от негово участие заедно със „славея”. Мярката му за неотклонение пред Районния съд в Айтос бе следена с всички подробности.

Това вероятно е най-значимото събитие в държавата в момента.

Държавата на чалгата…с гринговците в нея. И чалгаджийките, отразявани като световни знаменитости…С нетърпение очаквам грингото да излезе от ареста и да се яви по всички телевизии в най-гледаното време, за да обясни, че е напълно невинен. Може и в някое риалити предаване да участва като ВИП-персона.

Това са „звездите” на България. Това са „виповете”-натъпкани със силикон мадами, татуирани футболисти или обикновени мутри. Те са важните в държавата. Никой не обърна внимание, че лекарят спасил хиляди хора от смърт, проф. Милан Миланов, е изритан като куче от „Пирогов” след 41 години работа там.

Кой е този Миланов ? И къде ще се мери с чалга звездите, няма силикон, няма и татуировки. А и не е прост. Такива не вървят в държавата на чалгата. На дежурните „випове”, които не знаят дори коя е столицата на България.

Медиите ни натрапват тези фалшиви герои-мутри и мутреси. Вместо истинските. Защо и как да отговорят босовете на тези медии.

Подмяната продължава години и успя да пречупи дори и младите, които слушат с удоволствие чалга и мечтаят за силикон и бицепси.

Така е в държавата на чалгата.