Една от жертвите в Триград пред Breaking.bg : Шофьорът летеше срещу нас

Преди да избяга водачът си е хвърлил телефона

0
618
шофьор
Екатерина Христова с дъщеричката си

Леля ми бутна внучката си, за да поеме тя удара, разказва ранената Екатерина Христова от София

Шофьорът летеше срещу нас, колата въобще не намали, нито удари спирачки, въртеше се с бясна скорост и ни помете. Това разказа пред Breaking.bg Екатерина Христова, една от пострадалите в тежката катастрофа край Триград в събота срещу неделя. Тогава 16-годишен шофьор без книжка помете 7 души туристи. След катастрофата той избяга в гората и е обявен за национално издирване.

-Г-жо Христова може ли да ми кажете какво се случи ?

– Ние се прибирахме от хижата в Триград, където свирят гайдарите. Отивахме си в квартирата. Като вървяхме успоредно на пътя, в зелената площ. Минаха няколко коли. Нямаше никакъв проблем.

И изведнъж една кола влетя с висока скорост и шофьорът явно се уплаши като видя първите хора, които вървяха. Направо се заби в нас. Зърнах само как се върти колата. Ние се движехме в тревната площ, не по шосето. Не идваме за първи път в Триград, многократно сме вървели по този път. Беше полунощ, но осветено–

-Колко души беше вашата група ?

-Бяхме седем души. Първите две момичета се разминаха, но най-накрая вървеше моята леля с внучката си. В последния момент е успяла да бутне детето настрани и да поеме част от удара на колата.

Тя е с натъртване на ребрата. Дъщеричката ми е с комоцио и цялата е в синини и натъртвания. Аз съм с натъртени ребра и спукана тазова кост. В момента сме в болницата в Смолян.

– Имате ли спомен след удара ? Какво се случи?

– Аз изпаднах в безсъзнание. Като се върнах, така да се каже, видях, че приятелката на шофьора беше в колата и търсеше мобилен телефон. Искала някой да и светне, за да види дали има кръв, защото приятелят щял да и се кара.

Шофьорът не съм го видяла, той е слязъл от колата, попитал племенницата ми дали е добре и избягал. Преди това си е хвърлил телефона.

-А приятелката му?

-Приятелката му се върна при музея на мечката. И извика хората там, те са повикали линейки да ни помогнат.

– Този шофьор още не е открит, смятате ли, че ще има възмездие за причинените ви страдания ?–

-Смятам, че случаят ще бъде покрит. Защото тук всички са много „вързани”. Всички в Триград го знаят кой е. Родителите му са в София, а него не могат да открият.