Една от жертвите в Триград пред Breaking.bg : Шофьорът летеше срещу нас

Преди да избяга водачът си е хвърлил телефона

0
614
шофьор
Екатерина Христова с дъщеричката си
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Леля ми бутна внучката си, за да поеме тя удара, разказва ранената Екатерина Христова от София

Шофьорът летеше срещу нас, колата въобще не намали, нито удари спирачки, въртеше се с бясна скорост и ни помете. Това разказа пред Breaking.bg Екатерина Христова, една от пострадалите в тежката катастрофа край Триград в събота срещу неделя. Тогава 16-годишен шофьор без книжка помете 7 души туристи. След катастрофата той избяга в гората и е обявен за национално издирване.

-Г-жо Христова може ли да ми кажете какво се случи ?

– Ние се прибирахме от хижата в Триград, където свирят гайдарите. Отивахме си в квартирата. Като вървяхме успоредно на пътя, в зелената площ. Минаха няколко коли. Нямаше никакъв проблем.

ГЕРБ/СДС

И изведнъж една кола влетя с висока скорост и шофьорът явно се уплаши като видя първите хора, които вървяха. Направо се заби в нас. Зърнах само как се върти колата. Ние се движехме в тревната площ, не по шосето. Не идваме за първи път в Триград, многократно сме вървели по този път. Беше полунощ, но осветено–

-Колко души беше вашата група ?

-Бяхме седем души. Първите две момичета се разминаха, но най-накрая вървеше моята леля с внучката си. В последния момент е успяла да бутне детето настрани и да поеме част от удара на колата.

Тя е с натъртване на ребрата. Дъщеричката ми е с комоцио и цялата е в синини и натъртвания. Аз съм с натъртени ребра и спукана тазова кост. В момента сме в болницата в Смолян.

– Имате ли спомен след удара ? Какво се случи?

– Аз изпаднах в безсъзнание. Като се върнах, така да се каже, видях, че приятелката на шофьора беше в колата и търсеше мобилен телефон. Искала някой да и светне, за да види дали има кръв, защото приятелят щял да и се кара.

Шофьорът не съм го видяла, той е слязъл от колата, попитал племенницата ми дали е добре и избягал. Преди това си е хвърлил телефона.

-А приятелката му?

-Приятелката му се върна при музея на мечката. И извика хората там, те са повикали линейки да ни помогнат.

– Този шофьор още не е открит, смятате ли, че ще има възмездие за причинените ви страдания ?–

-Смятам, че случаят ще бъде покрит. Защото тук всички са много „вързани”. Всички в Триград го знаят кой е. Родителите му са в София, а него не могат да открият.