МВР спира да дава информация за отвлечения Адриан

Целта е да се запази живота и здравето на похитения

0
113
картини
Младен Маринов

Имаме заложник сред похитителите, заяви главният секретар Младен Маринов

Имаме заложник сред похитителите и това изисква хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Това каза на брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов за случая с изчезналия 25-годишен син на бизнесмен в района на с. Герман.

„По отношение на случая, има образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура, под ръководството на наблюдаващ прокурор се извършват всички процесуално-следствени действия. Спецификата на този вид престъпление, тъй като реално имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство.

Информация по отношение на разследването няма да бъде давана, защото първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения“, коментира ст. комисар Маринов. Той увери, че е създадена организация и че са включени абсолютно всички структури, които са компетентни да работят по този вид престъпна дейност, включително са включени експерти от Института по психология по отношение на работата с родителите и близките.

„Всяка информация, която касае случая, може да бъде дадена на СДВР, МВР, има хора, които ще я поемат, анонимността на подателите е гарантирана. До момента нямаме свидетели, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени действия. Обявен е за изчезнал от бащата, тъй като ползваният от него автомобил е бил изоставен“, каза още главният секретар на МВР.