Руски експерт: Русия рухва след 6 часа бойни действия

Русия катастрофално изостава и по брой на боеспособни сухопътни съединения, и по приетите на въоръжение високоточни оръжия

0
5601
Според руските експерти САЩ превъзхождат Русия осем пъти във въздуха

Москва тотално отстъпва на САЩ по бойна  мощ

Капитан първи ранг Константин Сивков, доктор на военните науки:

русия
Константин Сивков

По самолетоносачи Русия отстъпва на САЩ 12 пъти;

  • по броя на крайцери – 6,5 пъти;

  • по ескадрени миноносци – 5 пъти;

  • по многоцелеви атомни подводници – 4 пъти.

ВМФ на Русия превъзхожда ВМС на САЩ единствено по броя на неядрени подводници и на кораби от крайбрежната зона: корвети, малки ракетни кораби и катери с различно предназначение. Но това предимство на Русия се компенсира от огромното количество и качествено разнообразие на малки кораби във ВМС на другите страни от НАТО.

Във въздушно-космическата област положението е същото: по брой на бойни самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети за поддръжка на Сухопътните войски) американските ВВС превъзхождат ВВС и руската морска авиация 4 (четири) пъти! Като руските самолети са две поколения по-стари от американските! Ако бъдат добавени транспортни и други осигуряващи самолети, превъзходството на САЩ нараства до 8 пъти.

Русия разполага с отлични образци на ново въоръжение като изтребителя от пето поколение Су-57, но броят им е твърде незначителен за постигане на паритет или превъзходство над САЩ.

Русия катастрофално изостава и по брой на боеспособни сухопътни съединения, и по приетите на въоръжение високоточни оръжия.

Константин Сивков не е първият руски военен експерт, който признава пълната несъстоятелност на РФ при хипотетичен военен сблъсък със САЩ. Още през октомври 2015 г. докторът на техническите науки проф. Пьотр Белов заяви, че „Русия вече не притежава „ядрен щит” поради изтичане срока за годност на огромен брой балистични ракети. Единствените комплекси, които биха могли да бъдат задействани, са 40 стари ракети „Сатана”, чиито ресурс неведнъж е бил удължаван.

А през март 2014 г. не кой да е, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за военно-промышления комплекс, в мигове на откровение заяви, че „при реален военен конфликт със САЩ Русия ще загуби войната само за шест часа”.

http://by24.org/2018/03/23/russia_have_not_any_chance_in_the_war_against_us_russian_military_expert_said/