Само в Breaking.Bg:  Главсека на мюфтийството се кълне в любов на Турция и Ергодан (Видео)

Клипът на турски се разпространява във Фейсбук на рождения ден на Васил Левски

1
310
мюфтийство
Джелал Фаик

Ние като Главно мюфтийство подкрепяме нашето турското правителство,твърди Джелал Фаик в скандално видео

Главният секретар на Главното мюфтийство Джелал Фаик се забърка в сериозен скандал след като пусна скандално видео с обръщение към „родната Турция” по повод годишнината от опита за преврат в южната ни съседка.

Затова алармираха читатели на Breaking.bg. Още по-скандално е, че видеодитирамбите на главния секретар, който се обяснява в любов на „нашето турско правителство” и Ердоган, се разпространяват в социалните мрежи в деня на годишнината от рождението на Васил Левски.

Този преврат го осъждаме! Ние в България като главно мюфтийство и като турско малцинство подкрепяме нашето турско правителство, проклинаме терористичните действия и остро осъждаме превратаджиите, твърди на записа, който е на турски език, Фаик.

Ние в България подкрепяме турската държава и турското правителство, до нейното управление стоим плътно, до нашите управници турци, стоим плътно и това трябва да го знаят, се чува още в скандалния клип.

Според Фаик в България не само турското малцинство, но и другите мюсюлмани, са зад турската държава от националния митинг на Ердоган.

Във всички джамии нашите ходжи, мюфтий и районни ваизи се молят за Ердоган. Тези молитви са за благоденствието на Турция и за единството на турската нация. Турция цяла и стабилна, означава Балканите да са цели и стабилни, заявява главният секретар на мюфтийството.