Само в Breaking.bg: Дават 8 млн. лв. допълнително към заплатите на полицаите

Заявките за униформи на ченгетата се изпълняват стриктно

0
210
банкомат
Валентин Радев

Общо 17 млн. лв са парите за облекло, които униформените ще получат

Общо 8 млн. лв ще бъдат дадени на полицаите като допълнително възнаграждение за добре свършена работа. Парите, заповед за които вече е подписана от вътрешния министър Валентин Радев, бяха уточнени на извънредния Съвет за социално партньорство в МВР преди два дни, научи Breaking.bg.

Униформените ще получат допълнителните средства през август. Допълнителните възнаграждения ще отидат за редовите полицаи на улицата, жандармерията и най-натоварените подразделения на МВР.

Очаква се Валентин Радев да подпише и заповедта за още 17 млн. лв за униформено облекло, заради което протестираха полицейските синдикати.

Те ще бъдат за служителите на реда, които през последните години не са получавали тези пари.

Вчера МВР пусна информация как се изпълняват заявките за униформено облекло и обувки в страната.

Заявката за дрехи от ОДМВР-Варна е изпълнена и предстои раздаване по график на заявените количества облекла.  За ОДМВР-Благоевград  – доставени са поръчаните 213 бр. панталони и 150 бр. летни панталони, както 160 ризи /с къс ръкав/, а също и 154 строеви ризи и 310 строеви ризи с къс ръкав. От заявеното от ОДМВР-Благоевград искане за доставка на 502 бр. ризи тип яке до момента са получени 180 и продължава изпълнението на доставката. Вече са изпълнени заявените за доставяне количества облекло от същата областна дирекция : 150 мушами,  220 чифта мъжки полуботи.

В централния вещеви склад – МВР периодично се доставят заявените количества зимни униформи, предоставят се по структурите в страната, където предстои предоставянето им на служителите.

Предстои сключване на споразумения за доставка на зимни и летни специални обувки и половинки, на летни специални дрехи, канадки /шуби/, всесезонни.

За всички останали артикули от полагащото се униформено облекло за служители има сключени рамкови споразумения и договори за изработване и доставянето им, съобщават от МВР.

Доставките на дрехи от униформеното облекло на полицейските служители са по договори от 2016 г. на стойност над 13 млн. лв., за тази година договорите ще бъдат на стойност 14 млн. лв.