Гошо Боеца – основният стълб на „правосъдната рИформа“

0
1551
Георги Георгиев с банкера беглец Цветан Василев

Юридическите титани“ от Демократична България опряха до осъден за побой над журналисти. Интересно с какво се издържа официалният доносник на почтените ?

Иван Михайлов

Вижда се краят на „правосъдната рИформа“, наближава победата на здравите сили и „почтените“ в България. Още пет-шест доноса на Гошо Боеца от Видин и Гешев ке падне. Оказа се, че „юридическите титани“ от Демократична България, които лягат и стават вече 10 години със съдебната рИформа, опряха до него. Бившият отявлен гербер от Видин, който правеше гладна стачка пред централата на ГЕРБ, за да го приеме лидера Бойко Борисов, човекът писал пламенни писма до него, е основният стълб на правосъдието. Неговите „сигнали“ движат атаката срещу главния прокурор Иван Гешев, Борисов, Пеевски и още хора за които той се е сетил да напише.

Помните ли комисията „Манолова“, „Илчовски“ и сие ? Мая Манолова се кълнеше, че ще изпрати хиляди сигнали до прокуратурата за злоупотреби на правителството на Борисов, дошли в комисията й. Е, изпрати. Прокуратурата ги публикува. 90% от сигналите се оказаха на „Боец“.

Сега същите „сигнали“ валят в МВР, в НАП и при премиера Кирил Петков. Старата претоплена манджа от години. Борисов човекоядец, Гешев тайно през нощта гори архиви от КТБ, Гешев искал да убие Пеевски.

Можем да се хванем на бас, че „сигналите“ на Гошо от Видин, са в основата на подготвяния от правосъдната министърка Йорданова, бивш секретарка на Христо Иванов, атака с искане за сваляне на главния прокурор до ВСС. Оказва се, че бившият шивач, бивш гербер, бивш протестър, употребен и изоставен по думите му от „Отровното трио“, е най-важният човек в държавата.

Някога, преди да стане „боец“, Гошо агитираше за ГЕРБ и Бойко Борисов.
Времето, когато Гошо от Видин се хвалеше със снимка с Борисов.

Той „движи“ правосъдната рИформа и недай си боже да му се изпречиш на пътя. Веднага ще подаде сигнал на когото трябва и ще си имаш неприятности. Ми дори Пеевски си изпати. Отиде Боеца при Асенчо Василев-Кокорчо, натопи депутата от ДПС и хоп, веднага проверка от НАП. Няма лабаво. Гошо е „мечът на революцията“, нещо като мини ЧК, който поразява нейните врагове-Борисов, Гешев, Пеевски и който се сетите.

Той е „тайният сигналист“ на Бойко Рашков, на Кирил Петков, на Сашо Диков и на Спецов. Да се чудиш този човек кога намира време да спи. Няма ден без сигнали от Боеца. Той работи на ползу роду. Пише ли, пише. Като един Паисий в килията край Дунав.

Едни лоши хора твърдят, че на Гошо Боеца не му е много чист косъма. Завлякъл ги бил с пари, обрал касата на ГЕРБ във Видин, лъгал българи, живеещи в чужбина, че е тежко болен, за да го подслонят и да го издържат с пари, които забравял да връща.

Преди години нападаше държавата, че съпругата му е болна от рак, как искали да я убият, после събираше пари за операция в чужбина. 

Гошо, който на есенните протести през 2020 година искаше да атакува ковид-отделенията, за да докаже, че пандемията е лъжа на Борисов, взе, че се разболя от ковид. Тогава настъпи апокалипсис. Видни ченгета като Илиян Василев, агент на ДС с псевдонима Сашо, късаха ризи във Фейсбук, че ако нещо се случи с този Боец, ще линчуват премиера Борисов. Оказа се, че Гошо не може да лежи във видинската болница, мизерно било и т.н. Злодеят Борисов го докара във ВМА, във ВИП-стая. Но видинският герой пак не беше доволен. Пишеш гневни постове как не му се явил ген. Мутафчийски, представяте ли си ? Трябвало да дойде лично и да се грижи за него.

Други, обикновени хора, нямаха този късмет. Те умираха тихо  в ковид-отделенията, за тях никой не се сети. Не им осигури ВИП-обслужване. Друго е да си Гошо Боеца.

Той организира „Многохилядни протести“ от себе си и жена си, но камерите на телевизиите го дават отблизо, за да не се види, че е само той.

Гошо Боеца наби журналисти от Канал 3 и бе осъден на първа инстанция. Даже АЕЖ застана зад него, все пак не е бил техни журналисти. Комедия.
Гледайки усърдието на главния доставчик на сигнали, ме мъчи един въпрос. С какво се издържа този Титан на мисълта ? От писане на сигнали явно няма време да работи. Мистерия. Зли езици го свързват с банкера-беглец Цветан Василев…Кой да каже. Професионален революционер. Колкото до достоверността на твърденията на Гошо Видински Първи те са…меко казано съмнителни.

Вчера разбрахме, че той обвинява Гешев като организатор на „убийството на Пеевски“. Някой яко е насадил на пачи яйца този герой на новото време от Видин.

Да припомним историята с „убийците на Пеевски“, гръмнала през 2014 година. И тя не е в полза на революционера от Видин.

На 11 юни 2014 г. служители на „Криминална полиция” в ГДНП и по-точно на новосформирания в нея отдел „Борба срещу престъпленията с висока обществена опасност” задържат трима души, заподозрени, че подготвят атентат срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. Решението за ареста е на шефа на „Криминална полиция” Атанас Илков. Задържани са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Прокуратурата и МВР мълчат за ареста на „убийците” на Пеевски два дни. На 13 юни 2014 г., петък, в офисите на КТБ нахлуват полицаи и прокурори, което по-късно става причина банката да бъде разсипана. В същия ден се пуска и официално съобщение, че са задържани „убийците” на Пеевски.

полиция
Атанас Илков. СНИМКА: ДАРИКНЮЗ

Мярката им се гледа в МВР болница, където един от задържаните, Красимир Методиев, едва не умира от инфаркт. По време на делото става ясно, че няма никакви доказателства срещу тримата и те са освободени без мярка от Софийски градски съд.

Според медиите на Пеевски, един от задържаните опитал през май „да пробие охраната” и да вербува гард, който да сложи бомба в колата на депутата от ДПС. Медиите му неистово тиражират версията, че поръчител е банкера Цветан Василев.

Няколко дни по-късно и Софийският апелативен съд пуска на свобода „убийците”, а на 18 юни 2014 г. главният прокурор Сотир Цацаров заявява следното: „Няма убити, няма убийство, няма убийци“, а прокуратурата се отказва от обвинението срещу тримата. Цацаров се извинява и добавя, че е бил подведен от МВР. Става скандал, защото вътрешният министър Йовчев твърди обратното.

Изпълнителите на тази политическа поръчка в „Криминална полиция” обаче си траят. Кои са те? Единият е шефът на „Криминална” Атанас Илков. След като ГДБОП е изпратена в ДАНС, под негово ръководство в дирекцията му се сформира отдел „Борба срещу престъпленията с висока обществена опасност”. Негов шеф става Борислав Александров, известен като Боби Г…, бивш служител на отделите „Терор” и „Трафик на хора” в ГДБОП. Отделът е от четирима души, които нямат никакъв опит в разкриването на атентати, убийства и тежки престъпления. Единият от служителите няма нито един ден оперативен стаж, друг е с четири месеца оперативна практика, а третият е със стаж от три години в „Охранителна полиция”.

Началникът Александров е спец по проститутките. Именно на тези хора и техният „опит” се възлага разкриването на убийците на Пеевски. На същия отдел на Боби Г… главният секретар на МВР тогава Лазаров възлага и разследването на фалита на КТБ.

Боеца при Асен Василев.

Въпреки, че в дирекцията има специален отдел „Престъпления против финансовата и кредитната система“, който обаче умишлено е игнориран. След идването на власт на служебния кабинет и на вътрешния министър в него Йордан Бакалов 10 оперативни работници подават жалба срещу Александров, че събира нерегламентирано секретна информация в сейфа си, без да е ясно за какво всъщност я използва. Бакалов разпорежда светкавична проверка. Служебната каса на Александров е запечатана и в кабинета му влиза комисия.

Тя се натъква на десетки разпечатки от СРС-та, с гриф „Строго секретно”, които Боби Г.. няма право да държи там. Той е уволнен.

След падането на кабинета „Орешарски” става ясно, че „Криминална полиция” е ловила и още едни „убийци” на Пеевски. През есента на 2013 г. в отдела на Александров се получава анонимка (Това да ви е познато от сега ?).

В нея авторът твърди, че знае за готвена поръчка за убийството на Делян Пеевски и тогавашният лидер на ДПС Лютви Местан. Поръчители били основателят на партията „Свобода и достойнство” Касим Дал, бивша дясна ръка на Ахмед Доган и ходжата на Сърница Саид Мутлу, тогава подсъдим по процеса срещу имамите за радикален ислям.

Въпреки, че в анонимката няма никакви доказателства сигналът е пратен в отдел „Убийства” на Криминална полиция. От там поръчват СРС-та за Дал и Мутлу. Четири месеца са подслушвани незаконно, това се установява от..Бюрото за контрол на СРС. С председател тогава Бойко Рашков.

Заради всичките тези „изпълнения“, плюс ръководството на „ювелирната операция“ в Лясковец, Атанас Илков е уволнен от МВР. В момента той е много приближен на вътрешния министър Рашков, дори бе назначен за шеф на ГДНП, но след избухналото обществено възмущение тихомълком свален отново до зам.-директор. Гошо не знае явно, че покрай „убийците на Пеевски“ изгря звездата на бившия му приятел Николай Хаджигенов, адвокат на един от задържаните. Но това е друга история.

Толкова за фактите по един от „сигналите“ срещу Гешев. И достоверността им. Вие си преценяйте за какво става дума.