Радев – жалкият имитатор на Борисов

0
1716
Кризисен пиар-Радев, човекът от народа, на опашка на бензиностанция.

Не може четири години да се криеш на „Дондуков“№2 и да се сетиш за „народа“ в края на мандата

Тодор Александров

Четири години президентът Румен Радев се криеше като мишка зад здравите стени и яката охрана на „Дондуков“№2. Излизаше пред журналисти, само за да изчете бавно някаква наизустена и писана от други реч, без да позволява да му се задават въпроси. По време на извънредното положение „обединителят на нацията“ изчезна, потопи се някъде.

И изведнъж Радев хукна при „народа“ с визити в Перник, Мадара, Каспичан, Козлодуй. Няма спиране. Обикаля като турист „100-те национални обекта“.  Ти да видиш. Малка добавка-срещите на президента не са с „народа“, а с отбрани, предполагам предварително, чиновници, като в Плиска. Където Радев откри Америка с изречението: Плиска е най-старата столица на България. Ма верно ли ?

Въпрос за 50 000 лева защо президентът изведнъж се втурна да търси „народната любов“ ?

Отговор А: Защото кризата с коронавируса и неадекватните действия или по-точно бездействие сринаха рейтинга на Радев.

Отговор Б:

Защото държавният глава е затънал до ушите в страхотен корупционен скандал за търговия с влияние, покупко-продажба на посланически постове и други не дотам законни действия на негови съветници. И разкритията на прокуратурата стягат силно възела около врата му.

Отговор В:

Защото реши да имитира премиера Бойко Борисов, който обикаля с джипа си по строежите в държавата. И така да си върне рейтинга.

Отговор Г:

Защото фамозната му съпруга изчезна, или я изчезнаха, от обкръжението му. Няма вече нощни статуси във Фейсбук. Надявам се, че поне роклички от видни столични бутици още има.

Верният отговор е, че и четирите са верни.

Прехваленият генерал, летец и мъж Румен Радев се оказа пълен въздух, ниска топка. Досега в президентството никога нивото не е било толкова ниско. И в интелектуален и в морален план. Навремето журналистите се подиграваха на Желю Желев за селските му, в добрия смисъл на думата, обноски, на обикновен човек. На Стоянов заради „Иване кажи си!“ и адвокатството, на Първанов заради егото и залитанията му към Путин. На Плевнелиев заради жена му, атаките срещу Русия и това, че не можел да марширува на паради.

Но в сравнение с четиримата, Радев е направо посмешище. Никакъв интелект, помпозно перчене без никакво покритие. Дори и „черният“ му кризисен пиар не работи. Пробутаха във Фейсбук снимка как президента се реди чинно на опашка в бензиностанция. Човекът от народа. Бил без охрана, не като Борисов. Айде бе. Снимката е така изрязана, че да не се виждат гардовете. Тъпите пиари искат да ни убедят, че Румен Радев едва ли не обикаля България пеша и сам. Без коментар.

Ма така е като си се обградил с пламенузуновци и векерейци. Затова имитираш Борисов и обикаляш, за да „преоткриеш родината“.

Както написа анализаторът Калина Андролова, познаваща добре потайностите около Румен Радев, няма смисъл да обикаля цяла България и да си прави предизборна кампания. Жена му отдавна му финализира кампанията, завърши я до ключ.

Проповедите му срещу прокуратурата, досега няма държавен глава, който да си е позволявал атаки срещу съдебната власт, показват само едно-страх. И слабост. И това никакви номенклатурни обиколки из България не могат да скрият. Нито имитацията на Борисов.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.