Депутат крал суджуци от името на Бойко Борисов

Натискал МВР да пикрие катастрофа на бивш зам.министър

0
172
суджук
Живко Мартинов

Живко Мартинов от Добрич опитал да прекрати полицейска проверка

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е злоупотребявал с власт, обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг.

„Използвал е правомощията си както за дребни престъпления като прекратяване на фишове, спиране на полицейски проверки, така и за доста по-сериозни престъпления. Опитал се е да оневини бивш заместник-министър, причинил катастрофа с жертви. Ще му бъдат повдигнати 5 групи обвинения- изнудване, принуда, и натиск спрямо орган на реда и физическо лице“.

Освен това Мартинов е използвал името на министър председателят Бойко Борисов и така е успял да отмъкне 4 тона суджук и 60 кг. телешка кайма и филе „Елена“. Храната обаче така и не стигнала до премиера, а била складирана в помещение на самия Мартинов.

„На 18 април 2017 до мен е постъпил сигнал от гражданин с посочено името на гражданина и неговия адрес и описани факти, които ние отъждествяваме като престъпна дейност, извършени на територията на град Добрич от Живко Мартинов. При извършената проверка се оказва, че гражданинът съществува, застава зад своите думи, той е бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Започва проверка на 19 април, която е водена лично то прокурор то СГП“, обясни Цацаров.

„На 17 юли независимо от това, което прокуратурата прави от 18 април, до министър-председателя постъпва справка от ДАНС за вероятни злоупотреби от народен представител. Министър-председателят е изпратил справката на главния прокурор.

 

Причината да се докладва е, че народният представител е ползвал много активно името на премиера“, допълни още главният прокурор. Той уточни, че на 19 юли наблюдаващият прокурор е отправил предложение за снемане на имунитета на народния представител, което днес е входирано в Народното събрание. „Цялата преписка е на фаза приключила проверка с наличие на данни за притеснения“, добави Цацаров, като уточни, че едва след снемането на имунитета на Мартинов ще се пристъпи към образуване на досъдебно производство.